Wil je scheikunde gaan studeren in Amsterdam of Eindhoven? Dan maak je kans op een studiebeurs.  

"> Wil je scheikunde gaan studeren in Amsterdam of Eindhoven? Dan maak je kans op een studiebeurs.  

"> Wil je scheikunde gaan studeren in Amsterdam of Eindhoven? Dan maak je kans op een studiebeurs.  

">

Beurzen voor eerstejaarsstudenten

Deel

Studeren is duur en dan is een extraatje mooi meegenomen. Wil jij scheikunde gaan studeren? Dan maak je in Amsterdam en Eindhoven kans op een studiebeurs.

Studiebeurzen UvA en VU

Wil jij of wil een van jouw leerlingen scheikunde gaan studeren in Amsterdam? Bij de Uva en de VU kunnen nieuwe bachelorstudenten in aanmerking komen voor een beurs ter waarde van 2.500 euro. Het John van Geuns Fonds wil stimuleren dat meer scholieren kiezen voor een loopbaan in de chemie en stelt daarom beurzen beschikbaar. De beurzen zijn bedoeld voor gemotiveerde en getalenteerde scholieren die gemiddeld een 8 voor hun exacte vakken hebben bij de schoolonderzoeken.

Het bedrag wordt in gedeeltes uitgekeerd aan de studenten, verspreid over twee jaar. Het fonds vraagt deze studenten om tijdens hun studie actief betrokken te zijn bij de opleiding en de promotie daarvan. Zo kunnen zij bijvoorbeeld teruggaan naar hun middelbare school om over hun ervaringen te vertellen. Of een masterclass of proefstudeeractiviteit begeleiden. De activiteiten worden samen met de student afgestemd.

De toelating voor de beurs van gebeurt op basis van enkele eisen. Bekijk alle informatie.

STimuleringsbeurs TU Eindhoven

Geïnteresseerd in scheikunde en scheikundige technologie en wil je gaan studeren in Eindhoven? De faculteit Scheikundige Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) stelt jaarlijks maximaal 25 STimuleringsbeurzen ter beschikking aan eerstejaars studenten van de bacheloropleiding Chemical Engineering and Chemistry. Deze STimuleringsbeurzen ter hoogte van ten minste 2.000 euro worden in twee gedeeltes uitgekeerd. De beurzen zijn ondergebracht bij het Amandus H. Lundqvist Beurzenfonds van de TU/e en worden betaald uit de opbrengsten van spin-off bedrijven die hun oorsprong vinden in de faculteit Scheikundige Technologie en vaak zijn opgezet door oud-studenten of oud-promovendi.

Wanneer maak je kans op deze STimuleringsbeurs?
Het eerste deel van de STimuleringsbeurs wordt toegekend op basis van een door jou aangeleverd portfolio, bestaande uit het profielwerkstuk, de gevolgde extracurriculaire bèta-activiteiten en maatschappelijke activiteiten. Elke student met een gemiddeld vwo-eindcijfer van 6,5 of hoger maakt kans op een beurs. Dezelfde studenten krijgen de tweede helft van deze beurs als ze alle eerstejaars vakken binnen één jaar met succes afronden.

Om in aanmerking te komen voor een STimuleringsbeurs schrijf je je bij Studielink in voor de bacheloropleiding Chemical Engineering and Chemistry aan de Technische Universiteit Eindhoven. 

Bekijk alle informatie.

Deel

Andere interessante artikelen

Al jaren proberen wetenschappers kernfusie uit te voeren op aarde, voor het opwekken van schone energie. Het team van Tokamak Energy gelooft dat ze dichtbij zijn.

Weet je nog niet wat voor onderwerp je moet kiezen voor jouw profielwerkstuk? Doe dan mee aan Imagination at Work en draag bij aan belangrijke vraagstukken rondom duurzaamheid.

De Sisters in Science lanceren op vraagbaakscheikunde.nl hun eerste serie kennisclips met uitleg over scheikunde.