Bewegingswetenschappen

WO
Vrije Universiteit Amsterdam
AMSTERDAM

Informatie

Hoe kan de Nederlandse equipe tijdens de Olympische Spelen topprestaties neerzetten in de hitte van Tokyo? Hoe kan iemand die door een dwarslaesie verlamd is weer fietsen? Wat gebeurt er in je hersenen als je loopt of struikelt?
De bachelor Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam is een bèta-opleiding waarin je leert hoe mensen bewegen, wat er gebeurt als bewegen een uitdaging wordt en hoe beweging in de sportpraktijk en gezondheidszorg geoptimaliseerd kan worden.
Tijdens de bacheloropleiding Bewegingswetenschappen bestudeer je het menselijk bewegen vanuit verschillende invalshoeken. Bewegingswetenschappen is een pittige studie, die verschillende vakgebieden zoals biologie, wiskunde, natuurkunde en psychologie samenbrengt. Door middel van hoorcolleges, werkgroepen en practica verdiep je je in de bouw en werking van het menselijk bewegingssysteem en de aansturing daarvan door het zenuwstelsel. Met jouw academische kennis en praktische vaardigheden ben je straks in staat om oplossingen te vinden voor actuele vraagstukken op het gebied van gezondheid en sport, maar juist ook om als fundamenteel onderzoeker op het gebied van bewegen aan de slag te gaan.
Start opleiding
Lees meer
Haalt eerste jaar
65%
ECTS
180
Vrouwen
50%
Numerus fixus
Nee
Mannen
50%

Toelating

VMBO
Niet toelaatbaar
HAVO
Niet toelaatbaar
VWO

Wettelijke eisen

  • NG Toelaatbaar met Natuurkunde
  • NT Toelaatbaar met Biologie
Voor meer informatie:
Bezoek opleiding pagina

Instelling, locatie en contact

Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV
AMSTERDAM

Open dagen (0)

Deze opleiding op andere locaties

WO
Rijksuniversiteit Groningen
GRONINGEN
vergelijken