Biologie

WO
Rijksuniversiteit Groningen
GRONINGEN

Informatie

Wat zijn de effecten van klimaatveranderingen op het zeeleven? Hoe ontstaat en bestrijd je een ziekte als kanker? Wat gebeurt er in je hersenen als je slaapt?
Biologie is een vak dat zich bezighoudt met de vraag hoe planten, dieren en mensen in elkaar zitten en functioneren. Verschil met het vak op school is dat deze studie exacter is: je krijgt meer wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Wetenschappers kijken meer en meer over hun grenzen heen. Als bioloog werk je steeds vaker samen met andere wetenschappen. Dat levert interessante kennis op.Biologie kun je op veel plekken studeren. Het grote voordeel van Groningen is dat je bij ons precies de richting op kunt die jij wilt. Je begint met een breed eerste semester met vakken die vrijwel de hele biologie bestrijken. Daarna kies je een richting die je interessant vindt, specialiserend in bijvoorbeeld Ecologie of Biomedische Levenswetenschappen.In het tweede jaar kies je definitief je major. Je hebt de keuze uit de volgende vijf majors:* Ecology & Evolution* Molecular Life Sciences* Behaviour and Neurosciences* Biomedical Sciences* Integrative BiologyWanneer je jouw major hebt gekozen, volg je ook de vakken die bij deze major horen.
Biologie is een vak dat zich bezighoudt met de vraag hoe planten, dieren en mensen in elkaar zitten en functioneren. Verschil met het vak op school is dat deze studie exacter is: je krijgt meer wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Wetenschappers kijken meer en meer over hun grenzen heen. Als bioloog werk je steeds vaker samen met andere wetenschappen. Dat levert interessante kennis op.Kies de major die bij jou pastBiologie kun je op veel plekken studeren. Het grote voordeel van Groningen is dat je bij ons precies de richting op kunt die jij wilt. Je begint met een breed eerste semester met vakken die vrijwel de hele biologie bestrijken. Daarna kies je een major: Ecology & Evolution, of het gezamenlijke programma voor de majors Molecular Life Sciences, Behaviour and Neurosciences of Biomedical Sciences.In het tweede jaar volg je steeds meer vakken bij je eigen major. In het derde jaar begin je met een minor van een semester om je kennis verder te verbreden of te verdiepen. Je sluit je bachelor af met een bachelorproject binnen de major van jouw keuze. Verreweg de meeste van je docenten zijn betrokken bij onderzoek. Je maakt daardoor kennis met de vele actuele ontwikkelingen in de le
Start opleiding
Lees meer
Haalt eerste jaar
74%
ECTS
180
Vrouwen
58%
Numerus fixus
Nee
Mannen
42%

Toelating

VMBO
Niet toelaatbaar
HAVO
Niet toelaatbaar
VWO

Wettelijke eisen

  • NG Toelaatbaar met Natuurkunde
  • NT Toelaatbaar met Biologie
Voor meer informatie:
Bezoek opleiding pagina

Instelling, locatie en contact

Rijksuniversiteit Groningen
Grote Kruisstraat 2/1
9712 TS
GRONINGEN

Open dagen (0)

Deze opleiding op andere locaties

WO
Wageningen University
WAGENINGEN
vergelijken
WO
Universiteit van Amsterdam
AMSTERDAM
vergelijken
WO
Vrije Universiteit Amsterdam
AMSTERDAM
vergelijken
WO
s
Universiteit Utrecht
UTRECHT
vergelijken
WO
s
Universiteit Leiden
LEIDEN
vergelijken