Advanced Sensor Applications
HBO
Hanzehogeschool Groningen
GRONINGEN

Voeg toe aan vergelijken
Informatie
Sensoren zijn de kern van alle moderne innovaties. Denk aan robotica, i-security en de smartwatch. Sensortechnologie is een cross-over tussen electronics, ict en innovatie.
== WAT ZIJN SENSOREN? ==
Sensoren zijn de zintuigen van computers. Ze meten een waarde (bv snelheid of afstand) en geven dit door aan een computer. Op basis van die waarde stuurt de computer een voorgeprogrammeerde actie aan, zoals remmen. Zo stopt een auto op tijd, als de afstand tot een object te klein dreigt te worden.

== PRAKTIJK ==
Je leert welke verschillende sensoren er zijn en hoe je ze kunt toepassen. Tijdens praktijkopdrachten kun je met bestaande sensoren nieuwe toepassingen bedenken en deze uitvoeren. Deze opdrachten komen rechtstreeks uit het werkveld. De opleiding werkt samen met toonaangevende partners als Astron, Philips en TNO.

== THEORIE ==
Naast theorie, practica en projecten is er ook aandacht voor creatief denken, ethiek en projectmanagement. Bovendien zijn er geregeld interessante lessen van gastdocenten. Hier leer je direct wat zich NU in het werkveld afspeelt.

== TOP-OPLEIDING ==
De Keuzegids HBO Voltijd 2019 heeft deze opleiding aangemerkt als 'Top-opleiding'. Dit betekent dat het tot de beste opleidingen van Nederland gerekend mag worden. Ook de studenten zelf geven een hoge waardering, namelijk een 8.2 in de Nationale Studenten Enquête van 2017.
Start opleiding
September 2019
Haalt eerste jaar
61%
ECTS
240
Vrouwen
9%
Numerus fixus
Nee
Mannen
91%
Toelating
VMBO
Deze opleiding is direct toegankelijk met een MBO 4 diploma.

De directe toelating geldt niet voor een diploma binnen Handel en ondernemerschap en Economie en administratie. Voor deze domeinen bepaalt de opleiding welke toelatingsregels gelden. Neem contact op met de opleiding over de geldende afspraken.
HAVO
Wettelijke eisen
  • NG Toelaatbaar met Natuurkunde of Natuur, leven en technologie
  • NT Rechtstreeks toegang
VWO
Wettelijke eisen
  • EM Toelaatbaar met Natuurkunde
  • NG Toelaatbaar met Natuurkunde of Natuur, leven en technologie
  • NT Rechtstreeks toegang
Voor meer informatie: Bezoek opleiding pagina
Instelling locatie en contact
Hanzehogeschool Groningen
Zernikeplein 1
9747 AS
GRONINGEN

Open dagen (0)
Deze opleiding is niet op andere locaties te volgen.