Engineering

HBO
Christelijke Hogeschool Windesheim
ALMERE

Informatie

De juiste dingen, op de juiste tijd, op de juiste plaats krijgen, in de juiste hoeveelheden tegen optimale kosten. Bij Logistics Engineering leer je hoe je logistieke processen betrouwbaar inricht met de meest innovatieve technieken. Hierbij gaat het niet alleen om het regelen van vervoer en opslag, maar ook om de besturing en planning van bedrijfsactiviteiten. Jouw oplossingen zijn duurzaam en gebaseerd op nauwkeurige analyses en kostencalculaties.
Jouw toekomstEen functie als adviseur of projectleider ligt voor je in het verschiet. Je kunt aan de slag bij productie- en transportbedrijven, logistieke dienstverleners, handelsondernemingen, overheden en adviesbureaus. Er is een groeiende vraag naar goed opgeleide technische professionals die weten wat er speelt op logistiek gebied en een kennisimpuls kunnen geven aan de sector. Geregeld hebben studenten al tijdens de diploma-uitreiking een arbeidscontract op zak.
Met logistiek stem je vervoers- en productieprocessen op elkaar af. Daarbij kijk je naar transporttechniek, opslag, verpakking, documentatie en informatievoorziening. Transport gaat over de weg, het spoor, het water, door de lucht en ondergronds. Al deze vormen van vervoer komen in de opleiding aanbod. Je leert hoe je het bijbehorende proces het beste inricht. Daarbij leer je keuzes maken zoals welk transportmiddel zet je in? Ook leer je ook hoe je bedrijfsprocessen inricht en berekent en hoe je ICT kunt inzetten bij je dagelijkse werkzaamheden.

Wil je op de hoogte blijven?
Van onze open dagen, nieuwe opleidingen en leuke Windesheimweetjes? Ga dan naar www.windesheim.nl/blijfopdehoogte en schrijf je in op de nieuwsbrief.
Start opleiding
Haalt eerste jaar
57%
ECTS
240
Vrouwen
21%
Numerus fixus
Nee
Mannen
79%

Toelating

VMBO
Deze opleiding is direct toegankelijk met een MBO 4 diploma.

HAVO

Wettelijke eisen

  • EM Rechtstreeks toegang
  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Rechtstreeks toegang
  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
Voor meer informatie:
Bezoek opleiding pagina

Instelling, locatie en contact

Christelijke Hogeschool Windesheim
Hospitaaldreef 5
1315 RC
ALMERE

Open dagen (0)

Deze opleiding op andere locaties

HBO
Zuyd Hogeschool
HEERLEN
vergelijken
HBO
Hogeschool van Amsterdam
AMSTERDAM
vergelijken
HBO
HZ University of Applied Sciences
VLISSINGEN
vergelijken