Aarde en Economie
WO
Vrije Universiteit Amsterdam
AMSTERDAM

Voeg toe aan vergelijken
Informatie
Bij Aarde en Economie leer je niet alleen denken als aardwetenschapper, maar ook als econoom. Zo leer je problemen als klimaatverandering of bevolkingstoename vanuit twee vakgebieden bestuderen!
Ontwikkelingen als klimaatverandering, economische crisis, bevolkingstoename hebben een steeds grotere impact op het landschap, op delfstofvoorraden en bijvoorbeeld de hoeveelheid beschikbaar zoet water. Ze vragen oplossingen die verder gaan dan één enkel vakgebied. Daarom moeten er nieuwe dwarsverbanden worden gelegd. Alleen met een combinatie van kennis van natuurlijke veranderingen in het systeem Aarde, economische processen en sociale ontwikkelingen kunnen we deze uitdagingen het hoofd bieden. Wil je bijdragen om onze leefomgeving in de toekomst gezond te houden? Dan begint ook jouw toekomst met Aarde en Economie!

Aardwetenschappen bestudeert de processen die de aarde continu veranderen. Om die processen te begrijpen zijn natuur- en scheikunde onmisbaar. Economie zoekt naar de optimale inzet van de middelen die je hebt om een zo efficiënt mogelijk resultaat te krijgen. Dat kan niet zonder wiskunde, en dat zou je dus kunnen zien als de taal van de economie. Bij Aarde en economie krijg je dus ook een aantal natuurkundige, scheikundige en wiskundige vakken.
Start opleiding
September 2019
Haalt eerste jaar
71%
ECTS
180
Vrouwen
34%
Numerus fixus
Nee
Mannen
66%
Toelating
VMBO
Niet toelaatbaar
HAVO
Niet toelaatbaar
VWO
Wettelijke eisen
  • EM Rechtstreeks toegang
  • CM Toelaatbaar met Wiskunde A of Wiskunde B
  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
Voor meer informatie: Bezoek opleiding pagina
Instelling locatie en contact
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV
AMSTERDAM

Open dagen (0)
Deze opleiding is niet op andere locaties te volgen.