Data Science and Society
Alle opleidingen

Opleiding

Data Science and Society

Informatie

Is data de nieuwe olie? Kan gezichtsherkenning ook leiden tot rassenherkenning? Heeft jouw hardlooprondje met Strava invloed op infrastructurele voorzieningen? Ontdek het tijdens het bachelor programma Data Science & Society van Campus Fryslân!
✔️ Datawetenschappen en de maatschappij bestuderen binnen één opleiding, in een snelle leeromgeving waarin digitalisatie het kloppend hart vormt van alles waar we mee bezig zijn.
✔️ Werk met veel verschillende onderwerpen en methodes aan oplossingen voor lastige vraagstukken die niet binnen een enkele discipline op te lossen zijn.
✔️ Word een waardevolle teamspeler en doe ervaringen en vaardigheden op die je later in je loopbaan goed van pas zullen komen.
Data is niet goed, niet slecht en niet neutraal. We kunnen niet zonder, dus verspreiding van data doet ertoe. Met deze toekomstgerichte bachelor duik je dieper in de sociale aspecten van Data Science en bestudeer je data-afhankelijke besluitvormingsprocessen. Tegelijkertijd leer je hoe je technische data science-vaardigheden kunt gebruiken en toepassen. Bij Campus Fryslân krijg je de kans om je persoonlijk te ontwikkelen in een praktijkgerichte, internationale leergemeenschap.
→ Hou me op de hoogte

Start opleiding

september 2024

Haalt eerste jaar

ECTS

180

Vrouwen

38%

Numerus fixus

Nee

Mannen

62%

Toelating

MBO
Niet toelaatbaar
HAVO
Niet toelaatbaar
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Directe toegang
  • CM Toegang met Wiskunde A of Wiskunde B
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
Locatie
Rijksuniversiteit Groningen
Wirdumerdijk 34
8911 CE Leeuwarden
Open dag
Meeloopdag
10 november 2023
10.00 - 17.00
Aanmelden
Open dag
Meeloopdag
2 februari 2024
10.00 - 17.00
Aanmelden
Open dag
Meeloopdag
13 april 2024
10.00 - 17.00
Aanmelden