Gezondheidswetenschappen
Alle opleidingen

Opleiding

Gezondheidswetenschappen

Informatie

Lijkt het je interessant om vanuit verschillende invalshoeken vraagstukken in de gezondheidszorg aan te pakken? Gezondheidswetenschappen, BMG biedt je alle kansen.
We willen allemaal gezond zijn. Wordt iemand ziek? Dan verwachten we snelle en goede zorg. Logisch dus dat gezondheidszorg veel aandacht krijgt. In de media komt het dagelijks voorbij. Dan gaat het over nieuwe medicijnen, personeelstekort of het eigen risico van je zorgverzekering. De zorg staat nooit stil.
Bij Gezondheidswetenschappen, BMG ga je aan de slag met actuele zorgthema's en leer je vanuit verschillende invalshoeken naar de gezondheidszorg kijken, problemen te analyseren én op te lossen. Met deze studie word je een expert in de organisatorische en beleidsmatige kant van de gezondheidszorg. We werken tijdens de opleiding met veel praktijkvoorbeelden en opdrachten, zodat je na je afstuderen meteen aan de slag kunt. De meesten van onze studenten vinden dan ook zonder veel moeite een baan in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld als adviseur, consultant, manager of onderzoeker.

Start opleiding

september 2023

Haalt eerste jaar

73%

ECTS

180

Vrouwen

69%

Numerus fixus

Nee

Mannen

31%

Toelating

MBO
Niet toelaatbaar
HAVO
Niet toelaatbaar
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Directe toegang
  • CM Directe toegang
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
Locatie
Erasmus Universiteit Rotterdam
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
Open dag
Open dag / avond
7 oktober 2023
09.00 - 17.00
Aanmelden

Andere locaties

Maastricht University

Maastricht

Vrije Universiteit Amsterdam

Amsterdam

Universiteit Twente

Enschede