Industrial Design
Alle opleidingen

Opleiding

Industrial Design

Informatie

De bacheloropleiding Industrial Design staat in het teken van interactieve systemen, producten en diensten die het leven veranderen, veraangenamen en intensiveren.
In het vakgebied van Industrieel Ontwerpen draait het om innovatie, creativiteit, technologie, gebruikersbehoeften, esthetiek, maatschappelijk en zakelijk belang. Nieuwe technologie├źn en vraagstukken uit maatschappelijke trends worden vertaald naar innovaties voor het alledaagse leven. Als student werk je bijvoorbeeld aan applicaties waarmee auto's kunnen worden gepersonaliseerd of aan intelligente kleding die aanzet tot een actievere levensstijl.

Het onderwijsprogramma van de studie Industrial Design is zelfgestuurd en competentiegericht. Je werkt als juniormedewerker aan ontwerpopdrachten in een ontwerpteam met medestudenten en ondersteuning van een coach. Je krijgt intensieve begeleiding van verschillende experts en werkt nauw samen met onderzoekers.

De internationale onderwijsstaf bestaat uit docenten en begeleiders van wie een gedeelte uit de praktijk komt. Zij hebben bijvoorbeeld een eigen ontwerpbureau of werken bij grote bedrijven. Er is dan ook een nauwe samenwerking met bedrijven en instellingen - en veel aandacht voor praktijkgericht leren.

Industrial Design is een internationaal vakgebied. Daarom is deze bacheloropleiding volledig Engelstalig.

Start opleiding

september 2024

Haalt eerste jaar

85%

ECTS

180

Vrouwen

47%

Numerus fixus

Nee

Mannen

53%

Toelating

MBO
Niet toelaatbaar
HAVO
Niet toelaatbaar
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Toegang met Natuurkunde en Wiskunde B
  • CM Toegang met Natuurkunde en Wiskunde B
  • NG Toegang met Natuurkunde en Wiskunde B
  • NT Directe toegang
Locatie
Technische Universiteit Eindhoven
Groene Loper 3
5612 AE Eindhoven
Open dag
Open dag / avond
7 oktober 2023
09.00 - 17.00
Aanmelden