Informatica
Alle opleidingen

Opleiding

Informatica

Informatie

Je komt dagelijks in aanraking met informatica. Ontwikkelingen gaan razendsnel en de samenleving wordt steeds afhankelijker van goed werkende systemen. Er is dus veel behoefte aan informatici.
Informatica gaat over alle onderdelen en toepassingen van de computer, van software tot hardware en van chips tot quantumcomputer. Als student Informatica leer je de uitgebreide mogelijkheden kennen én ontwikkelen. Je combineert theoretische kennis van bijvoorbeeld wiskunde en logica met praktische vaardigheden als programmeren en ontwerpen. Op die manier leer je creatieve oplossingen bedenken voor ICT-problemen in alle mogelijke sectoren.

Waarom de UvA?
* Informatica aan de UvA is een goede mix van theoretische kennis en praktische toepassingen. Daarbij krijg je een bredere theoretische basiskennis dan bij andere informaticabachelors in Nederland.
* De sfeer bij de opleiding is informeel en de afstand tussen studenten en docenten klein; je stapt gemakkelijk met vragen naar een docent.
* Vanaf 2022 studeer je in Lab42, een nieuw gebouw, helemaal gericht op de informatiewetenschappen waarin onderwijs, onderzoek en bedrijven samenwerken.
* Je krijgt toegang tot grensverleggende technologieën zoals het 'Lisa cluster'.
* Het informatica-onderwijs en onderzoek aan de UvA is van topkwaliteit. De UvA is de enige brede Nederlandse universiteit in de top 50 van de QS World Rankings.

Start opleiding

september 2023

Haalt eerste jaar

69%

ECTS

180

Vrouwen

14%

Numerus fixus

Nee

Mannen

86%

Toelating

MBO
Niet toelaatbaar
HAVO
Niet toelaatbaar
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Toelaatbaar met Wiskunde B
  • CM Toelaatbaar met Wiskunde B
  • NG Toelaatbaar met Wiskunde B
  • NT Rechtstreeks toegang
Locatie
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam
Open dag
Open dag / avond
24 maart 2023
15.00 - 20.00
Aanmelden
Open dag
Open dag / avond
24 maart 2023
15.00 - 20.00
Aanmelden

Andere locaties

Rijksuniversiteit Groningen

Groningen

Universiteit Utrecht

Utrecht

Universiteit Leiden

Leiden

Universiteit Leiden

's-gravenhage