Kunstmatige Intelligentie
Alle opleidingen

Opleiding

Kunstmatige Intelligentie

Informatie

Tijdens de opleiding Kunstmatige intelligentie focus je op het thema intelligentie en hoe je intelligentie kan nabootsen met computers.
In de huidige informatiemaatschappij speelt kunstmatige intelligentie een belangrijke rol. Mensen gebruiken de computer steeds vaker. Bij de bacheloropleiding Kunstmatige intelligentie gaat het om de vraag hoe je kennis in een computer kan stoppen en hoe je die computer met kennis kunt laten werken. Tijdens je studie combineer je inzichten van verschillende vakgebieden, zoals logica, taalkunde, psychologie en informatica.

Kunstmatige intelligentie in Utrecht onderscheidt zich door het brede aanbod aan vakken. De opleiding is minder technisch opgezet dan andere KI-opleidingen. Wij zijn veel meer gericht op theorie en logisch denken.

Matching: ga na of een studie goed bij je past en doorloop je studie succesvol. Schrijf je in voor 1 mei en maak via verplichte studieactiviteiten uitgebreid kennis met Kunstmatige intelligentie. Meer informatie vind je op www.uu.nl/matching.

Start opleiding

Haalt eerste jaar

75%

ECTS

180

Vrouwen

32%

Numerus fixus

Nee

Mannen

68%

Toelating

MBO
Niet toelaatbaar
HAVO
Niet toelaatbaar
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Rechtstreeks toegang
  • CM Toelaatbaar met Wiskunde A of Wiskunde B
  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
Locatie
Universiteit Utrecht
Heidelberglaan 8
3584 CS Utrecht

Andere locaties

Rijksuniversiteit Groningen

Groningen

Universiteit van Amsterdam

Amsterdam