Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Techniek
Alle opleidingen

Opleiding

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Techniek

Informatie

Als leraar sta je aan de basis van een nieuwe generatie vakgenoten. In de huidige maatschappij wordt steeds meer tijd aan gezonde en gevarieerde voeding besteed. Om goed op deze ontwikkelingen binnen de foodsector in te kunnen spelen, zijn er vakmensen nodig die de nieuwe specialisaties beheersen en leraren Consumptieve Techniek die hun kennis kunnen delen. Ben jij werkzaam in de horeca of in de bakkerijsector en wil jij je kennis delen met een volgende generatie vakgenoten? In de opleiding Leraar Consumptieve Techniek leer je welke variatie aan lesmethoden je kunt toepassen zodat de leerstof voor je leerlingen begrijpelijk en boeiend is. In een uitgebalanceerd en uitdagend programma worden de educatieve en didactische thema’s ruim belicht. Met deze kennis en vaardigheden sta je sterker voor een groep of voor de klas. De opleiding wordt flexibel aangeboden. Samen met jouw studiecoach stippel je de optimale leerroute uit afhankelijk van je loopbaanperspectief, huidige werkcontext, tijd en motivatie. Flexibel studeren is voor de professional die graag bepaalt waar, wat en wanneer hij studeert. Zo kun je succesvol zijn in het combineren van je studie met je werk en je privé-leven.

Start opleiding

september 2023

Haalt eerste jaar

62%

ECTS

240

Vrouwen

29%

Numerus fixus

Nee

Mannen

71%

Toelating

MBO
Deze opleiding is direct toegankelijk met een mbo-4 diploma.

HAVO

Wettelijke eisen

  • EM Rechtstreeks toegang
  • CM Rechtstreeks toegang
  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Rechtstreeks toegang
  • CM Rechtstreeks toegang
  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
Locatie
Fontys Hogescholen
Mgr. Claessensstraat 4
6131 AJ Sittard-geleen

Andere locaties

Fontys Hogescholen

Tilburg

Hogeschool Utrecht

Utrecht