Informatie
Tijdens de 4-jarige Voeding en Diëtetiek ontdek je de wereld van voeding (gezondheid en duurzaamheid) en voedsel (productie, consumptie en impact). Je wordt breed opgeleid en werkt vanaf het eerste jaar in en met de praktijk. Je geeft zelf richting aan je studie doordat je veel zeggenschap hebt over wat je leert. Hierbij krijg je persoonlijke ondersteuning van jouw ontwikkelingscoach. In de propedeuse (jaar 1) volg je een breed basisprogramma waarin je je oriënteert op het type voedingsprofessional dat je wilt worden. Daarna ga je je verder specialiseren. Op basis van jouw interesses kies je verschillende modules. Je leert de theorie en werkt zowel individueel als in een groep aan opdrachten uit de praktijk. Vaak zijn dit actuele projecten op verschillende plekken in Amsterdam, waarmee je dus direct impact creëert. In de hoofdfase (jaar 2 en 3) kies je modules die passen bij jouw beroepskeuze. Daarnaast volg je een minor van 20 weken. Dit is een keuzeprogramma binnen een onderwerp waar jij je verder in wilt verdiepen. De eindfase (jaar 4) staat in het teken van een stage bij een of meerdere opdrachtgevers uit het werkveld. Je kiest zelf een opdrachtgever en een vraagstuk dat je op wilt lossen. Je ontwikkelt daarbij een waardevol beroepsproduct voor de betreffende stakeholders.
Start opleiding
Informatie volgt nog
Haalt eerste jaar
73%
ECTS
240
Vrouwen
76%
Numerus fixus
Nee
Mannen
24%