
Informatie
Ooit dieper nagedacht over vruchtenyoghurt? Je afgevraagd hoe de smaak, kleur en dikte worden bepaald? Wel eens willen weten hoe ze de kwaliteit, veiligheid en houdbaarheid kunnen garanderen?
En hoe voedingsmiddelen worden geproduceerd? Wil je weten welke wereld er achter een etiket zit? Dan is Food Technology je op het lijf geschreven.
Tijdens deze veelzijdige opleiding leer je alles over het ontwikkelen en produceren van nieuwe, betere en gezondere voedingsmiddelen of het aanpassen van bestaande. Je leert welke (nieuwe) ingrediënten je moet gebruiken en hoe je een product verantwoord en gezond kunt maken. Daarnaast leer je met welke procestechnologieën je deze producten kunt maken. Zo krijg je les over de verschillende productie- en conserveringsmethoden, voedselveiligheid en kwaliteit van voedingsmiddelen en wettelijke eisen t.a.v. producten en processen. Ook de relatie tussen grondstoffen en bewerkingsprocessen komt aan bod.
Start opleiding
Haalt eerste jaar
74%
ECTS
240
Vrouwen
54%
Numerus fixus
Nee
Mannen
46%