Voedingsmiddelentechnologie
Alle opleidingen

Opleiding

Voedingsmiddelentechnologie

Informatie

Wist je dat er vrijwel iedere dag een nieuw product op de markt komt? En dat er steeds meer aandacht is voor voedingsmiddelen die beter maar vooral ook gezonder zijn?
Kwaliteit en innovatie zijn dus belangrijke begrippen in deze branche. Maar de consument moet het wel lekker vinden! Marktonderzoek, kennis van de productiemogelijkheden,
producteigenschappen en gezondheid: allemaal zaken die komen kijken bij het introduceren van nieuwe producten. Met behulp van scheikunde en biologie leer je meer te begrijpen van voedingsmiddelen. Je houdt je bezig met praktische en specialistische zaken: productontwikkeling, kwaliteit, procestechnologie, onderzoek, voeding, gezondheid en consumentengedrag. Jij kunt straks consumenten adviseren of in de industrie je expertise inzetten! Er is genoeg werk aan de winkel, want deze wereldwijde bedrijfstak ontwikkelt zich in hoog tempo. Word jíj de specialist op het gebied van voedingsmiddelen?

Start opleiding

Haalt eerste jaar

21%

ECTS

240

Vrouwen

47%

Numerus fixus

Nee

Mannen

53%

Toelating

MBO
Deze opleiding is direct toegankelijk met een mbo-4 diploma.

HAVO

Wettelijke eisen

  • EM Toegang met Scheikunde en Wiskunde A
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Toegang met Scheikunde en Wiskunde A
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
Locatie
Van Hall Larenstein
Larensteinselaan 26a
6882 CT Rheden
Open dag
Meeloopdag
11 mei 2023
23.59
Aanmelden
Open dag
Meeloopdag
23 juni 2023
23.59
Aanmelden

Andere locaties

Van Hall Larenstein

Leeuwarden

HAS green academy

's-hertogenbosch