Watermanagement
Alle opleidingen

Opleiding

Watermanagement

Informatie

Overstromingen door extreme regenval, vervuiling van rivieren, watertekorten door langdurende droogte en hitte... Zorg jij ervoor dat straten, wijken en steden in Nederland maar ook wereldwijd beter zijn voorbereid op klimaatverandering? Kies dan voor de bachelor Watermanagement!

Het klimaat verandert; dat zie en hoor je dagelijks op het nieuws en in je eigen omgeving. Om stad en natuur ook in de toekomst goed samen te laten gaan, zijn er slimme oplossingen nodig. In deze opleiding bedenk je samen met studiegenoten en docenten, maar ook met bewoners, gemeenten en waterschappen oplossingen voor actuele vragen. Waar kan het teveel aan water naartoe als het riool en andere wateropvang vol zitten? Of hoe kunnen we alle regen die valt ‘slimmer’ bewaren voor droge periodes?

Je gaat regelmatig op pad om te zien wat er speelt. Van verzakkingen in Gouda tot de verdroging van rijstvelden in Italië; je zit er met je neus bovenop. Of je doet praktijkopdrachten in ons Aqualab. Creativiteit, ontwerp, techniek, beleid en communicatie komen allemaal samen in deze opleiding. De docenten nemen je mee in de studiethema’s design, techniek en governance. Dat betekent dat je in vier jaar leert over de techniek die komt kijken bij watermanagement, hoe je water een plek geeft in een drukke stad, en hoe je alle betrokken partijen samenbrengt.

Start opleiding

september 2024

Haalt eerste jaar

66%

ECTS

240

Vrouwen

28%

Numerus fixus

Nee

Mannen

72%

Toelating

MBO
Deze opleiding is direct toegankelijk met een mbo-4 diploma.

HAVO

Wettelijke eisen

  • EM Directe toegang
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Directe toegang
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
Locatie
Hogeschool Rotterdam
G.J. de Jonghweg 4-6
3015 GG Rotterdam

Andere locaties

HZ University of Applied Sciences

Middelburg