Voor docenten

Voor docenten

Hoe help ik mijn leerlingen met hun studiekeuze?

‘Exact wat je zoekt’ is gericht op jongeren om de opleidingen en het werkveld in bèta en techniek zichtbaar te maken. Naast online hulp bij hun exacte vakken vinden jouw leerlingen hier informatie over beroepen, alle studies, studiekeuzetesten, interessante artikelen en nog veel meer over bèta en techniek. Het achterliggende idee hierbij is dat leerlingen alleen kunnen kiezen voor een studie of beroep als dat ze deze ook kennen en weten wat de opleiding of het werk inhoudt.

Hoe kun jij jouw leerlingen helpen bij hun studiekeuze?

Als docent speel je een belangrijke rol in het zichtbaar maken van het werkveld van bèta en techniek. Wat kun jij doen?

  • Wijs je leerlingen op de studiekeuze informatie

Studiekeuze is gevuld met informatie over beroepen, studies en bedrijven. Studenten en medewerkers vertellen leerlingen wat het studeren of werken precies inhoudt.

  • Wijs je leerlingen op de studiekeuze testen

In deze website zijn er twee studiekeuzetesten.
De studiekeuzetest is voor alle niveaus, vmbo, havo en vwo.
De studiekeuzetest hbo is specifiek voor de tien Applied Science opleidingen van de hogescholen.

  •  Maak het werkveld van bèta en techniek zichtbaar in je lessen

Gebruik de zoekfilter van de studiekeuze om informatie over beroepen, studies of  bedrijven te vinden die bij jouw les past.

Speciaal voor docenten Scheikunde en NaSk

Om jouw leerlingen specifiek de wereld van chemie en life sciences te laten ontdekken en ervaren ontwikkelt Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3) de volgende gratis lesmaterialen en activiteiten.

  • Proefjes

Laat jouw leerlingen kennis maken met de chemie van alledag! We hebben ruim 100 proefjes die je kunt doen met huis-, tuin- en keukenmaterialen.  Gebruik de filter om een geschikt proefje voor jouw les te vinden.

  • Lesmaterialen

Ontdek al ons gratis lesmateriaal voor basis- en voortgezet onderwijs. Onze lesmaterialen en activiteiten bieden je ondersteuning bij het geven van lessen in onderzoekend en ontwerpend leren en chemie en life sciences.

  • Bedrijf in de klas

Laat je leerlingen kennis maken met verschillende bedrijven binnen de chemie. Ontdek wat C3 in samenwerking met bedrijven kan betekenen voor lessen over beroepenoriëntatie.