Over deze website

Exactwatjezoekt.nl

Over deze website

Over Exact wat je zoekt

‘Exact wat je zoekt’ is het scholierenplatform waar jongeren alles vinden over bèta en techniek: hulp bij exacte vakken, informatie over beroepen, alle studies, studiekeuzetesten, interessante artikelen en nog veel meer.

Partners

‘Exact wat je zoekt’ komt tot stand in een samenwerking tussen Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3), bedrijven, brancheverenigingen, universiteiten en hogescholen. Bekijk het overzicht met partners van C3.

Het maken en weergeven van wiskundige en chemische vergelijkingen op deze website wordt mogelijk gemaakt en verzorgd door MathType.

Experts van vraagbaakscheikunde.nl

Vraagbaakscheikunde.nl is een initiatief van C3 en de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) om de scholieren een steuntje in de rug te geven bij het vak scheikunde. Een expert team van studenten, (gepensioneerde) scheikundedocenten en professionals uit de chemie zitten klaar om elke dag van 10.00 tot 22.00 uur vragen te beantwoorden over scheikunde.

Bronnen studie-informatie

Bij het samenstellen van de informatie op deze website over opleidingen en open dagen maken we gebruik van de websites studiekeuze123.nl en kiesmbo.nl. Informatie over studiekeuze is deels afkomstig van de onderwijsinstellingen.

Bronnen periodiek systeem van de elementen

De informatie voor periodiek systeem is overgenomen van de Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI).

Teksten

Leen Donk, Harm Ikink en C3

Bronnen

Data
De gegevens uit de tabellen zijn afkomstig uit het BINAS informatieboek havo/vwo voor het onderwijs in de natuurwetenschappen (Noordhoff Uitgevers, Groningen, zevende druk). De bij het tabblad ‘voorkomen’ genoemde ranglijst van elementen is gebaseerd op data afkomstig uit het Handbook of Chemistry and Physics, (CRC Press, Boca Raton, Florida, 85th edition), zoals weergegeven op wikipedia.

Informatie
De meest geraadpleegde online bronnen zijn de websites Visual ElementsWebelementsChemicoolElements revealed (Scientific American)Periodic Table of TechElementymology & Elements Multidict en (vooral de Engelstalige) Wikipedia (ook ontsloten via ptable.com). Geraadpleegde boeken zijn met name: Theodore Gray: De elementen – een visuele verkenning van alle atomen in het heelal, Fontaine Uitgevers, ‘s-Graveland, ISBN 9789059563612 en Lucien F. Trueb: Het periodiek systeem, Veen Magazines, Diemen, ISBN 9789085712930.

Beeld
Het gebruikte beeld is afkomstig van Shutterstock.com, Stockxpert.com en uit het publieke domein, in het bijzonder via Wikimedia CommonsAIP Emilio Segre Visual ArchivesChemical Heritage FoundationRob Lavinsky / iRocks.com (mineralen), Images of elements en Alchemist (samples elementen). Indien beelden door ons ten onrechte als rechtenvrij zijn beschouwd, wilt u ons daarvan dan op de hoogte brengen? Wij zullen deze dan verwijderen. U vindt de contactgegevens op de contactpagina.
Images on this site were obtained through Stockxpert.com and from the public domain, in particular the sites mentioned above. In case we have incorrectly assumed images to be royalty free, please notify us so we can remove them. You’ll find the contact details on our contact page.

Multimedia
Bij gebrek aan Nederlandstalig multimediaal materiaal is verwezen naar Engelstalige bronnen. De podcasts zijn te vinden op de website Visual Elements en de videos op de website Periodic Videos.