Technische Bedrijfskunde
Alle opleidingen

Opleiding

Technische Bedrijfskunde

Informatie

Industrial Engineers streven ernaar om de werking van organisaties te verbeteren door het (her)ontwerpen en stroomlijnen van processen. Ze willen ervoor zorgen dat de organisatie beter functioneert.
In dit bachelorprogramma Industrial Engineering (Technische Bedrijfskunde) leer je hoe je bedrijfsprocessen vanuit verschillende perspectieven kunt begrijpen: menselijk, technologisch, data-gerelateerd, informatiesystemen, economisch en organisatorisch. Je streeft ernaar om organisaties efficiënter te maken en processen te stroomlijnen. Je bent resultaatgericht en gedreven om problemen op te lossen, de kwaliteit te verbeteren en de productie te verhogen.

Of het nu gaat om productieprocessen waarbij je de stroom van goederen van ruwe materialen naar afgewerkte producten volgt, of personeelsprocessen waarbij je het gebruik van mensen onderzoekt, je wilt knelpunten oplossen, de kwaliteit verbeteren en de productie verhogen. Kortom, je wilt de organisatie beter laten functioneren.

Je leert hoe je geïntegreerde analyses van bedrijfsprocessen kunt uitvoeren, met behulp van kennis op het gebied van logistiek, informatiesystemen, innovatiemanagement, bedrijfseconomie en arbeids- en organisatiepsychologie, ondersteund door jouw kennis van wiskunde en jouw vaardigheden in onderzoek en ontwerp.
https://youtu.be/mr-tsY3EW-g

Start opleiding

september 2024

Haalt eerste jaar

70%

ECTS

180

Vrouwen

20%

Numerus fixus

Nee

Mannen

80%

Toelating

MBO
Niet toelaatbaar
HAVO
Niet toelaatbaar
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Toegang met Wiskunde B
  • CM Toegang met Wiskunde B
  • NG Toegang met Wiskunde B
  • NT Directe toegang
Locatie
Technische Universiteit Eindhoven
Groene Loper 3
5612 AE Eindhoven
Open dag
Open dag / avond
7 oktober 2023
09.00 - 17.00
Aanmelden

Andere locaties

Rijksuniversiteit Groningen

Groningen

Universiteit Twente

Enschede