Vraagbaak scheikunde
scheikunde bakken
Vak
Scheikunde
Niveau
Havo
Onderwerp
Reacties
Leerjaar
3
- Dit onderwerp bevat 1 reactie, 1 deelnemer, en is laatst geüpdatet op 4 jaren, 6 maanden geleden door docent Dick.
-
AuteurBerichten
-
annaGast
Hoi, ik heb een paar vragen die ik niet weet, dus ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
Welk reactieproduct zorgt ervoor dat je cake rijst? Leg uit waarom.
Als je de cake in de oven zet is het beslag nog vloeibaar, maar als hij uit de oven komt is de cake vast. Jèrome vindt dat vreemd, want bij verwarmen smelt een stof toch juist? Leg uit waarom zijn gedachtegang niet klopt.
docent DickExpertBeste Anna,
Heb je wel eens gekeken wat in bakpoeder zit, waardoor de cake rijst?
docent DickExpertTip: misschien heb je wel eens oliebollen gebakken. Als je de oliebollenmix hebt gemengd met melk of water en rozijnen en krenten, moet het deeg enige tijd rijzen, onder plasticfolie of een theedoek. Als je na enige tijd kijkt, zie je steeds gasbelletjes ontwijken. Heb je een idee welke stof hier als gas ontwijkt, waardoor het deeg gaat rijzen?
-
AuteurBerichten
Bekijk ook eens