Artificial Intelligence
Alle opleidingen

Opleiding

Artificial Intelligence

Informatie

De bachelor Artificial Intelligence (AI) heeft veel toepassingen: in de gezondheidszorg, het bankwezen, de transportsector, de entertainmentindustrie en meer. In deze studie leer je niet alleen over de techniek waarop AI is gebaseerd, maar ook over de toepassingen in de maatschappij.
Bij Artificial Intelligence aan de Vrije Universiteit Amsterdam vormen echte problemen in de maatschappij het uitgangspunt. Als je geïnteresseerd bent in technologie, om mensen te helpen en de wereld te veranderen via de meest recente inzichten en technieken, kies dan voor AI.
De bacheloropleiding Artificial Intelligence is uniek omdat het twee richtingen biedt die zich specialiseren in verschillende facetten van AI. Of je nu voor Intelligent Systems of Socially Aware Computing kiest, je krijgt grondige kennis van alle mogelijke toepassingen van AI. Je duikt niet alleen in programmeertalen en algoritmes, je kijkt ook naar de psychologische en maatschappelijke kant. Waar hebben individuele mensen behoefte aan? Waar bestaat menselijke interactie uit? Wat is de impact van de technologische toepassingen van AI op mens en maatschappij?
Het onderzoek aan de VU richt zich op Humane AI en Hybrid AI, met het idee dat menselijke en machinale intelligentie elkaar uitstekend aanvullen. Informatica en sociale wetenschap gaan hand in hand.

Start opleiding

september 2024

Haalt eerste jaar

75%

ECTS

180

Vrouwen

36%

Numerus fixus

Nee

Mannen

64%

Toelating

MBO
Niet toelaatbaar
HAVO
Niet toelaatbaar
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Directe toegang
  • CM Toegang met Wiskunde A of Wiskunde B
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
Locatie
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam
Open dag
Meeloopdag
Op afspraak
Aanmelden
Open dag
Meeloopdag
Op afspraak
Aanmelden
Open dag
Meeloopdag
Op afspraak
Aanmelden
Open dag
Meeloopdag
Op afspraak
Aanmelden
Open dag
Open dag / avond
3 november 2023
15.15 - 20.30
Aanmelden
Open dag
Open dag / avond
4 november 2023
09.00 - 16.30
Aanmelden

Andere locaties

Radboud Universiteit Nijmegen

Nijmegen