Data Science (joint degree)
opleiding Alle opleidingen

Opleiding

Data Science (joint degree)

Informatie

Data Science is een gezamenlijke major die technologie, recht, ethiek en economie combineert. In dit programma leer je de grote hoeveelheden data te analyseren waar de huidige maatschappij op draait.
Data Science is een nieuwe technische discipline, en een drijvende kracht voor toekomstig onderzoek en innovaties. De toekomst is aan data scientists: wetenschappelijk onderzoek en innovaties zullen allemaal gebaseerd zijn op de analyses die je leert produceren. Data verzamelen gebeurt continu, overal. Data Science is een gezamenlijke bachelor van de TU/e en Tilburg University, daarom volg je onderwijs aan beide universiteiten. Je krijgt les van experts op dit gebied - beide Data Science Centers bieden big data-experts die hun kennis delen. Na je afstuderen ontvang je een Bachelor of Science in Data Science.
Je leert trends te spotten voor bedrijven, overheidsinstellingen of non-profitorganisaties. Ook richt je je op maatschappelijke vraagstukken met betrekking tot data science, waaronder juridische, sociale, ethische, zakelijke en ondernemersvraagstukken. Cursussen behandelen verschillende onderwerpen zoals statistiek, programmeren, data mining, business analytics, recht en de ethiek van data science.
Binnen het programma moet je reizen tussen de twee universiteiten. Houd er rekening mee dat de reiskosten zelf betaald dienen te worden (ongeveer 1200€ per jaar).

Start opleiding

Open dag / avond

Haalt eerste jaar

77%

ECTS

180

Vrouwen

26%

Numerus fixus

Ja

Mannen

74%

Toelating

MBO
Niet toelaatbaar
HAVO
Niet toelaatbaar
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Toegang met Wiskunde B
  • CM Toegang met Wiskunde B
  • NG Toegang met Wiskunde B
  • NT Directe toegang
Locatie
Tilburg University
Warandelaan 2
5037 AB Tilburg
Open dag
Open dag / avond
Doorlopend
Aanmelden
Open dag
Open dag / avond
5 oktober 2024
07.00 - 15.00
Aanmelden
Open dag
Open dag / avond
2 november 2024
08.15 - 16.00
Aanmelden

Andere locaties

Technische Universiteit Eindhoven

Eindhoven