Diergeneeskunde
Alle opleidingen

Opleiding

Diergeneeskunde

Informatie

Hoe functioneert een gezond dier? Wat als het functioneren fout gaat? Wat is de relatie tussen het dier, de mens en omgeving? In de bachelor Diergeneeskunde doe je veel kennis op over deze aspecten...
en kom je in aanraking met thema's die nauw samenhangen met diergezondheid en volksgezondheid, zoals voedselveiligheid.

Het grootste deel van de opleiding bestaat uit verplichte vakken. Daarnaast is er een profileringsruimte, die je vult met keuzecursussen. De opleiding start met een algemene basis, het bouwplan. Je leert de grondbeginselen van een aantal structuren en processen in het dierlijke lichaam. Je zoomt in op cel- en molecuulniveau, maar je kijkt ook naar populatiedynamica. Vervolgens krijg je thematisch onderwijs waarin diersoortoverschrijdend inzicht in gezonde en zieke dieren centraal staat. In de studie wordt veel aandacht besteed aan communicatieve vaardigheden, persoonlijke en professionele ontwikkeling en wetenschappelijke vorming.

De bachelor Diergeneeskunde is een brede opleiding en vormt de basis voor de masteropleiding Diergeneeskunde of een biomedische masteropleiding (bijvoorbeeld bepaalde Geneeskundige masters, researchmasters in de Life Sciences en masters op het gebied van gezondheidsvoorlichting etc.). Om dierenarts te worden vervolg je je studie met de masteropleiding Diergeneeskunde.

Start opleiding

Haalt eerste jaar

ECTS

180

Vrouwen

Numerus fixus

Ja

Mannen

Toelating

MBO
Niet toelaatbaar
HAVO
Niet toelaatbaar
VWO

Wettelijke eisen

  • NG Toegang met Natuurkunde
  • NT Toegang met Biologie
Locatie
Universiteit Utrecht
Heidelberglaan 8
3584 CS Utrecht
Open dag
Open dag / avond
16 oktober 2024
13.30 - 17.30
Aanmelden
Open dag
Open dag / avond
15 november 2024
09.00 - 15.00
Aanmelden
Open dag
Open dag / avond
16 november 2024
09.00 - 15.00
Aanmelden
Open dag
Open dag / avond
8 maart 2025
09.00 - 15.00
Aanmelden