Informatie
Bij Geneeskunde staat behandeling van de patiënt met zijn ziekte centraal. Tijdens de opleiding Geneeskunde leer je veel over het menselijk lichaam, ziekte en gezondheid.
Ook praktische en communicatieve vaardigheden zijn heel belangrijk. Hoe prik je bijvoorbeeld bloed? Hoe onderzoek je iemand? En hoe voer je een goed gesprek met een patiënt of collega?
In Utrecht kom je als geneeskundestudent al vroeg met patiënten in contact. Zo begin je al in het derde jaar met je eerste longitudinale integratiecoschap in het ziekenhuis en bij een huisarts. Uitgangspunt is om te kunnen vaststellen wat een patiënt mankeert, leer je als arts om uit te gaan van de klachten van de patiënt en deze te toetsen aan de theoretische kennis die je hebt over het menselijk lichaam, ziekte en gezondheid. Ook wetenschappelijke, praktische en communicatieve vaardigheden zijn van belang.
Geneeskunde is een interessante, maar ook lange en intensieve opleiding. De opleiding tot arts duurt zes jaar, waarvan drie jaar bachelor en drie jaar master. Beide worden afgesloten met een diploma. Dan ben je basisarts. Daarna kun je je nog specialiseren. Vooral tijdens de coschappen maak je lange dagen. Veel geneeskundestudenten ervaren die dagen niet als lang en zwaar, omdat ze gegrepen worden door het vak!
Start opleiding
Haalt eerste jaar
ECTS
180
Vrouwen
Numerus fixus
Ja
Mannen