International Development Management
opleiding Alle opleidingen

Opleiding

International Development Management

Informatie

Draag jij bij aan verandering? Ben jij klaar om echt impact te maken? Kies jij voor daadwerkelijke klimaatverbetering, gelijkheid en eerlijke handel? Bij deze studie zet jij je betrokkenheid om in daden.
Ben jij klaar om echt impact te maken? Kies jij voor daadwerkelijke klimaatverbetering, gelijkheid en eerlijke handel? Bij deze studie zet jij je betrokkenheid om in daden.
Groei uit tot specialist in duurzame transities. Je begrijpt welke belangen partijen hebben, zorgt voor internationale samenwerking en duurzaamheid is je startpunt. Met jouw kennis kun je wereldwijd aan de slag: van natuurgebieden in Uganda en koffieplantages in Peru tot de klimaatlobby in Brussel. Tijdens je studie staat evenwicht vinden tussen mens, aarde en welvaart voorop. Niet vanachter een bureau, maar in de praktijk en in direct contact. Bepaal zelf je studie-inhoud door elementen te kiezen uit 5 thema’s. Kies jij voor verdieping in klimaatverandering en voedselzekerheid of ramp- en conflictreductie? Of wil je je inzetten voor sociale inclusiviteit en weerbare gemeenschappen? Hoe dan ook leer je mensen uit verschillende culturele en sociale omgevingen samen te brengen, belangen te verdedigen en innovatie te faciliteren. Deze opleiding is een boeiende broedplaats waarin studenten met talloze ideeën en achtergronden samenwerken aan één gemeenschappelijk doel: een rechtvaardige samenleving en een

Start opleiding

september 2024

Haalt eerste jaar

79%

ECTS

240

Vrouwen

58%

Numerus fixus

Nee

Mannen

42%

Toelating

MBO
Deze opleiding is direct toegankelijk met een mbo-4 diploma.

HAVO

Wettelijke eisen

  • EM Directe toegang
  • CM Directe toegang
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Directe toegang
  • CM Directe toegang
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
Locatie
Van Hall Larenstein
Larensteinselaan 26a
6882 CT Rheden