Technicus avionica
opleiding Alle opleidingen

Opleiding

Technicus avionica

Informatie

Avionica is de verzamelnaam van de elektrische-, navigatie- en vluchtgeleidingssystemen die in vliegtuigen worden gebruikt. Als technicus avionica weet jij daar straks alles van. Wanneer er complexe storingen in de vliegtuigsystemen zijn, word jij er bij gehaald. Hou jij van een uitdaging?

In een vliegtuig zit enorm veel elektronica. Als technicus avionica ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van de elektrische systemen, navigatiesystemen en de automatische piloot in vliegtuigen. Jij stuurt collega-monteurs aan en controleert hun werk. Als je honderd procent zeker bent, geef jij aan dat de werkzaamheden klaar zijn. Je moet ook durven aangeven dat het (nog) niet veilig is, ondanks de tijdsdruk en misschien druk van anderen. Veiligheid gaat bij jou boven alles.

studieorientatie icoon Vliegtuigen repareren doe je zo Indicatie dat de post een filmpje is
Mbo 3 | Monteur & Onderhoud
Stage
Vliegtuigen repareren doe je zo
Pjotr laat zien hoe je vliegtuigen repareert.
Bekijk het filmpje

Toelating

Algemeen


In het algemeen kun je de opleiding starten met:  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)

  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) of vakopleiding (mbo niveau 3)

  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4

  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.Aanvullende eisen:


  • Voor deze opleiding kan een school aanvullende eisen stellen of wiskunde of natuur- en scheikunde onderdeel waren van het eindexamen.


Kijk altijd op de website van de school om te weten hoe de toelating geregeld is.
Locatie
ROC van Amsterdam
Opaallaan 25
2132 XV

Andere locaties

Curio

Hoogerheide

Deltion College

Zwolle

VISTA College

Beek