Technische Informatica
Alle opleidingen

Opleiding

Technische Informatica

Informatie

Als technisch informaticus werk je aan moderne ICT-systemen waarbij jard- en software geïntegreerd zijn. Dankzij je kennis van programmeren en hardware kun je juist op het snijpunt daarvan opereren.
In het dagelijks leven zijn we steeds meer afhankelijk geowrden van geautomatiseerde systemen, en dus van software engineers. Reizen in het OV kan alleen nog met de OV-chipkaart, je bagage komt op Schiphol automatisch op de juiste plek, energiemeters worden 'slim' en bij medische ingrepen worden al operatierobots ingezet. Allemaal voorbeelden waarbij hard- en software samenkomen in een technisch systeem. Als software engineer draag je bij aan het ontwikkelen, beveiligen en in de lucht houden van deze systemen. Gedurende de studie maak je kennis met de technische aspecten van ICT-systemen en leer je slim en efficiënt programmeren in diverse programmeertalen zoals C, C++, Java en Python. Je leert oplossingen ontwikkelen voor verschillende apparaten, robots, moderne computersystemen of een Raspberry PI.
Je bent een allrounder op alle disciplines, maar specialiseert je ook in een of meerdere aspecten in het werkveld. Denk daarbij aan Machine Learning, Artificial Intelligence (AI), Advanced Algorithms, Automated Systems en uiteraard de met IoT (Internet of Things) nauw verbonden Embedded Systems.

Start opleiding

september 2024

Haalt eerste jaar

71%

ECTS

240

Vrouwen

4%

Numerus fixus

Nee

Mannen

96%

Toelating

MBO
Deze opleiding is direct toegankelijk met een mbo-4 diploma.

HAVO

Wettelijke eisen

  • EM Toegang met Wiskunde B
  • CM Toegang met Wiskunde B
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Directe toegang
  • CM Directe toegang
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
Locatie
Hogeschool Rotterdam
G.J. de Jonghweg 4-6
3015 GG Rotterdam
Open dag
Open dag / avond
28 oktober 2023
10.00 - 14.00
Aanmelden

Andere locaties

NHL Stenden

Emmen

Avans Hogeschool

Breda

Avans Hogeschool

's-hertogenbosch

Saxion

Enschede

Hogeschool INHOLLAND

Alkmaar