Technische Informatica
Alle opleidingen

Opleiding

Technische Informatica

Informatie

Als student Computer Science and Engineering leer je de basisprincipes en -methoden om (grote) softwaresystemen te ontwikkelen die betrouwbaar, efficiënt en te onderhouden zijn.
De wereld draait tegenwoordig op software, maar soms loopt het de verkeerde kant op... Waarom mislukken zoveel automatiseringsprojecten? Waarom is het zo ingewikkeld om een groot systeem te ontwerpen of te onderhouden? Waarom is de ene app een onmiddellijk succes en waarom een andere niet? Wat is er vandaag nodig om de software van morgen te bouwen?
In de major Computer Science and Engineering leer je de basisprincipes en methoden om softwaresystemen en webservices te ontwikkelen, en hoe je daarbij rekening kunt houden vanuit het perspectief van de gebruiker. En dat behelst veel meer dan alleen leren programmeren. Je bent uiteindelijk in staat om op een wetenschappelijke manier te redeneren over de juistheid en efficiëntie van programma's. De major biedt een solide en toekomstvaste basis voor verdere specialisatie, zowel via keuzepakketten in de bachelor als via diverse masterprogramma's op het gebied van informatica.

Start opleiding

Haalt eerste jaar

ECTS

180

Vrouwen

Numerus fixus

Ja

Mannen

Toelating

MBO
Niet toelaatbaar
HAVO
Niet toelaatbaar
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Toegang met Wiskunde B
  • CM Toegang met Wiskunde B
  • NG Toegang met Wiskunde B
  • NT Directe toegang
Locatie
Technische Universiteit Eindhoven
Groene Loper 3
5612 AE Eindhoven
Open dag
Open dag / avond
7 oktober 2023
09.00 - 17.00
Aanmelden

Andere locaties

Technische Universiteit Delft

Delft