Technische Wiskunde
opleiding Alle opleidingen

Opleiding

Technische Wiskunde

Informatie

In de bacheloropleiding Applied Mathematics leer je alledaagse problemen om te zetten naar wiskundige modellen die je helpen problemen op te lossen en situaties in het dagelijkse leven te verbeteren.
Wiskundig denken kom je overal tegen. In codering van bankpassen, in transportplanning, in het ontwerpen van ruimteschepen, in verzekeringstarieven, in het ontwerpen van windmolenparken, en in de tijd die je besteedt aan het wachten tot het licht op groen springt: wiskundigen die aan de TU/e zijn opgeleid, houden zich met deze vraagstukken bezig en nog veel meer.
Met toegepaste wiskunde los je problemen op die op het eerste gezicht misschien niet eens wiskundig van aard lijken: praktische problemen die bestaan in het bedrijfsleven of bij de overheid.
Deze major biedt een uitgekiende balans tussen het opdoen van vakkennis, het leren van vaardigheden en het werken aan uitdagingen uit de echte wereld.
Je major vormt ongeveer de helft van je driejarige bacheloropleiding. Je volgt een aantal verplichte cursussen en keuzevakken, leert theorie en wiskundige modellering en je bouwt professionele vaardigheden op. Daarnaast volg je vakken die bijdragen aan je toekomstige rol als ingenieur, waarbij je zelfstandig en in groepsverband werkt aan uiteenlopende opdrachten uit de praktijk. Met de hulp van je coach zul je een solide basis ontwikkelen voor een loopbaan in de wiskunde.

Start opleiding

september 2024

Haalt eerste jaar

61%

ECTS

180

Vrouwen

24%

Numerus fixus

Nee

Mannen

76%

Toelating

MBO
Niet toelaatbaar
HAVO
Niet toelaatbaar
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Toegang met Wiskunde B
  • CM Toegang met Wiskunde B
  • NG Toegang met Wiskunde B
  • NT Directe toegang
Locatie
Technische Universiteit Eindhoven
Groene Loper 3
5612 AE Eindhoven
Open dag
Open dag / avond
Doorlopend
Aanmelden
Open dag
Open dag / avond
5 oktober 2024
07.00 - 15.00
Aanmelden

Andere locaties

Rijksuniversiteit Groningen

Groningen

Technische Universiteit Delft

Delft

Bekijk relevante beroepen

beroep icoon Projectingenieur
Wo
Beroep
Projectingenieur
Begeleid een project van A tot Z.
Lees meer