Werkvoorbereider houttechniek
opleiding Alle opleidingen

Opleiding

Werkvoorbereider houttechniek

Informatie

Je hebt de vakkennis om houten onderdelen te maken, maar je maakt het niet zelf. Jij zorgt ervoor dat je collega’s hun werk kunnen doen.

Als werkvoorbereider houttechniek bereid je projecten voor. Je maakt alle productiegegevens klaar zoals technische tekeningen, cnc programma's, werkplanningen en koopt materialen in. Je werkt in een team op de afdeling engineering van een bedrijf. Je stemt projectzaken af en hebt hierin ook een adviserende rol. Je bezit alle vakkennis om kozijnen, deuren en trappen te maken. Maar in dit beroep maak je dat niet zelf, maar zorg je ervoor dat al dat werk goed gedaan kan worden. Je weet precies wat nodig is voor een klus. Je weet alles over het materiaal, de machines en de werkuren. Belangrijk is dat je goed met iedereen kunt overleggen. Van productiewerker tot klant en tekenaar. Ook moet je duidelijke werkopdrachten kunnen schrijven. Ook als een opdracht af moet, houd je het hoofd koel.

Toelating

Algemeen


In het algemeen kun je de opleiding starten met:  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)

  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) of vakopleiding (mbo niveau 3)

  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4

  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.Aanvullende eisen:


  • Voor deze opleiding kan een school aanvullende eisen stellen of wiskunde of natuur- en scheikunde onderdeel waren van het eindexamen.


Kijk altijd op de website van de school om te weten hoe de toelating geregeld is.
Locatie
Stichting ROC Midden Nederland
Harmonielaan 2
3438 EB Nieuwegein

Andere locaties

Regionaal Opleidingencentrum van Twente

Rijssen

Regionaal Opleidingen Centrum Friesland College

Heerenveen

Regionaal Opleidingen Centrum Friesland College

Heerenveen

Regionaal Opleidingen Centrum Da Vinci College

Dordrecht

Hout- en Meubileringscollege

Rotterdam

Stg ROC Summa College

Veldhoven

Deltion College

Zwolle

Regionaal Opleidingen Centrum A12

Ede