Van, voor en met Amsterdam. - Hogeschool van Amsterdam
proef_school_all_posts

Van, voor en met Amsterdam. - Hogeschool van Amsterdam

Forensich onderzoek​

Op het gebied van Applied Sciences is de Hogeschool van Amsterdam bijzonder. Deze hogeschool is één van de twee hogescholen in Nederland die een volledige opleiding Forensisch onderzoek aanbiedt. Deze opleiding is behoorlijk populair. Komt het door CSI? Of zijn er in Nederland gewoon veel ambitieuze speurneuzen? Om te zorgen dat Nederland niet overspoeld wordt met Forensisch onderzoekers, geldt voor deze opleiding een numerus fixus. Dat betekent dat er maar een beperkt aantal plaatsen per jaar beschikbaar is. Wil je weten hoe je jouw kansen op een plaatsje vergroot? Bezoek een open dag! Daar kom je alles te weten over de toelatingsprocedure.

​Biomedische technologie

​Tijdens de opleiding Biomedische Technologie leer je aan de hand van de ontwikkel-testcyclus hoe je een idee vertaalt naar een gezondheidsproduct. Ook leer je hoe je ervoor zorgt dat de producten veilig zijn en voldoen aan de medische kwaliteitseisen. Daarbij gaat het niet alleen om nieuwe producten, maar leer je ook bestaande producten te verbeteren.

Technische natuurkunde

Natuurkunde is de basis voor producten en technologieën van de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe generatie supercomputers dankzij kwantummechanica, efficiëntere zonnepanelen dankzij nano-materialen of waanzinnige speakers dankzij akoestische lenstechnologie. Bij de opleiding Technische Natuurkunde leer je hoe je natuurkundige principes gebruikt om technische toepassingen te ontwikkelen.

Heb je je bijvoorbeeld wel eens afgevraagd hoe het komt dat een speaker zo’n vol en ruimtelijk geluid geeft? Door de speciale akoestische lens bovenop de speaker komt het geluid niet meer uit één hoek, maar lijkt het geluid overal in de kamer aanwezig te zijn. Die lens is ontwikkeld dankzij goed begrip van hoe geluidsgolven zich gedragen. Wil je met kennis van de natuurkunde ook dit soort uitdagende praktische problemen oplossen? Dan is de nieuwe opleiding Technische Natuurkunde echt iets voor jou!

Wat ga je leren? Tijdens de opleiding ben je steeds bezig met het oplossen van praktische problemen waar organisaties tegenaan lopen. Je werkt in teamverband aan analyses en oplossingen. Je leert zo onder begeleiding hoe je een project aanpakt. Naast de projecten krijg je natuurkunde om technische vraagstukken te doorgronden en wiskunde om inzichten in modellen te verwerken.

Wat word je met de opleiding? Na je afstuderen ga je bijvoorbeeld aan de slag bij research & development afdelingen van grote technische bedrijven (zoals Tata Steel of Vattenfall) of bij start-ups. Je kunt ook gaan werken bij nationale of internationale instituten die natuurkundig onderzoek doen (bijvoorbeeld Nikhef, AMOLF of CERN).

Wat zijn de toelatingseisen? Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma met een profiel N&T of N&G + Natuurkunde / NLT en met een vwo-diploma met het profiel E&M + natuurkunde. Met een mbo-diploma op niveau 4 of een gelijkwaardig bevonden buitenlands diploma ben je ook toelaatbaar.

Schrijf je in!