Grafiek opwarmen
Over de vraagbaak

Vraagbaak scheikunde

Grafiek opwarmen

  • Dit onderwerp is leeg.
4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Auteur
    Berichten
  • #155952 Reageer
    Pieter
    Gast

    Ik vroeg me af of ik hier een goede schets van een grafiek heb getekend.  Ik kan de grafiek niet toevoegen via een foto, dus ik omschrijf hem even.
    situatie: een oplossing van aceton met een vaste stof X (smeltpunt van de vaste stof = 100 graden celcius) wordt verwarmt.

    Volgensmij klopt het dat de grafiek stijgt tot dat de oplossing begint te koken. Vanaf dat punt is er een lineaire kleinere temperatuursverhoging (omdat de oplossing geconcentreerder wordt).
    graag hoor ik of dit juist is.
    De grafiek gaat dus eerst stijl omhoog en daarna (op het kookpunt) minder stijl omhoog in een rechte lijn).

    #155953 Reageer
    mui
    Gast

    Dag Pieter

    Globaal klopt het wat je beschrijft

    Het snelheid van opwarmen van de oplossing van X in aceton wordt bepaald door de soortelijke warmte van de oplossing (maat voor steilheid van de curve)

    Het koken van de oplossing begint iets boven het kookpunt van aceton ( kookpuntsverhoging door opgelost X). Tijdens het koken van de oplossing loopt de temperatuur inderdaad heel langzaam op.

    Het zou kunnen dat je nog verder moet tekenen: Op een gegeven moment is alle aceton verdampt en verwarm je zuiver X tot aan zijn smeltpunt waarna het gaat smelten.

    Ik vermoed dat je dat ook moet tekenen omdat het smeltpunt van X is gegeven

     

    Als er nog vragen zijn hoor ik het wel

    Groet

    MUI

    #155954 Reageer
    Pieter
    Gast

    Dankuwel!
    En loopt de temperatuur tijdens het koken lineair op, of toenemend stijgend/afnemend stijgend.

    #155955 Reageer
    mui
    Gast

    Dag Pieter

     

    De kookpuntsverhoging is rechtevenredig met de concentratie.

    Als je dus gelijkmatig verwarmt en dus per tijdseenheid steeds eenzelfde hoeveelheid oplosmiddel laat verdampen zal de concentratie lineair in de tijd toenemen en dus zal de kookpuntsverhoging ook lineair in de tijd toenemen.

    In theorie krijg je dus een langzaam stijgende rechte lijn

    ( In de praktijk moet je dan de opstelling waarin je de proef uitvoert akelig goed isoleren en zorgen dat je verwarmingselement elke seconde evenveel warmte produceert: Dat geef ik je te doen, maar het kan wel)

    Verdere vragen?

    Ik hoor het wel

     

    Groet

    MUI

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: Grafiek opwarmen
Je informatie:



vraagbaak icoon Joodadditiegetal
Scheikunde | Mbo 3 | 6
Vraag
Joodadditiegetal
– Hoe bepaal je de hoeveelheid gram onverzadigd vet doormiddel van het joodgetal? (Formule) – is er een formule voor de bepaling van het joodgetal doormiddel van titratie van KI-oplossing? antwoord alstublieft niet met een site want ik heb al heel ver gezocht maar vond niets. Ik hoop dat u mij kunt helpen door een […]
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon Joodgetal
Scheikunde | Mbo 3 | 6
Vraag
Joodgetal
– Hoe bepaal je de hoeveelheid gram onverzadigd vet doormiddel van het joodgetal? – Wat kan je concluderen uit de grootte van een joodgetal? – is er een formule voor de bepaling van het joodgetal doormiddel van titratie van KI-oplossing?  
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon eiwit
Scheikunde | Vwo | 6
Vraag
eiwit
ik ben een eindproject aan het doen en ik moet hierbij de eiwitgehalte bepalen van gedroogde meelwormen. Mijn vraag is of dat ik gedroogde meelwormen (in de vorm van poeder) kan gebruiken bij Kjeldahl-methode. (de eiwitgehalte bepalen gaat na vetextractie gebeuren)
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon eiwitgehalte bepalen met Kjeldahl-methode
Scheikunde | Vwo | 6
Vraag
eiwitgehalte bepalen met Kjeldahl-methode
beste meneer/ mevrouw ik ben een eindproject aan het doen en ik moet hierbij de eiwitgehalte bepalen van gedroogde meelwormen. Mijn vraag is of dat ik gedroogde meelwormen (in de vorm van poeder) kan gebruiken bij Kjeldahl-methode. (de eiwitgehalte bepalen gaat na vetextractie gebeuren) alvast bedankt
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon pH
Scheikunde | Havo | 5
Vraag
pH
Een regenton is gevuld met 200 liter water, waarvan de pH 5,5 is. Je moet natriumhydroxide korreltjes gebruiken om de pH neutraal te maken (pH 7). Elk korreltje weegt 0,025 gram. Hoeveel korreltjes heb je nodig om het water neutraal te maken?
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon redoxreactie
Scheikunde | Vwo | 6
Vraag
redoxreactie
hallo, wilt u bij deze reacties voor mij het antwoord geven want ik heb ze gemaakt maar ik heb geen antwoorden en ik weet niet of ik het goed gedaan heb. 1. geef de half reacties en de totaal reactie  wanneer fosforigzuur (H3PO3) aan een kaliumnitraatoplossing wordt toegevoegd/ 2. geef de half reacties en de […]
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon Redox waterstofperoxide
Scheikunde | Vwo | 5
Vraag
Redox waterstofperoxide
Hoi In mijn scheikundeboek staat een opdracht over waterstofperoxide dat zich als oxidator en als zuurstof gedraagt. vraag a: ‘Je kunt je haar bleken met een H2O2 oplossing. Niet H2O2 zelf is dan de oxidator, maar zuurstof die uit H2O2 ontstaat. Geef de halfreactie voor het ontstaan van zuurstof uit H2O2. en vraag b: ‘De […]
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon Redox waterstofperoxide
Scheikunde | Vwo | 5
Vraag
Redox waterstofperoxide
Hoi In mijn scheikundeboek staat een opdracht over waterstofperoxide dat zich als oxidator en als zuurstof gedraagt. vraag a: 'Je kunt je haar bleken met een H2O2 oplossing. Niet H2O2 zelf is dan de oxidator, maar zuurstof die uit H2O2 ontstaat. Geef de halfreactie voor het ontstaan van zuurstof uit H2O2. en vraag b: 'De […]
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon koolwaterstoffen nummering
Scheikunde | Vwo | 4
Vraag
koolwaterstoffen nummering
hoe weet je welk deel van een koolwaterstof het laagste nnummer heeft?
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon Redox en groene chemie
Scheikunde | Vwo | 5
Vraag
Redox en groene chemie
Geachte iemand, voor het vak scheikunde heb ik een SE over redox en groene chemie gemaakt, hiervoor heb ik een 2,8 terwijl ik dacht dat het best oké ging. Binnenkort heb ik de herkansing. Vandaar mijn vraag; ‘hoe en met welke methode/materiaal kan ik het beste voor deze onderwerpen leren?’
Bekijk vraag & antwoord

Inloggen voor experts