zouten en evenwichten
Over de vraagbaak

Vraagbaak scheikunde

zouten en evenwichten

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Auteur
    Berichten
  • #1697 Reageer
    Remco
    Gast

    Hoe zou je op macroniveau een mogelijk evenwicht tussen het zout in de vaste toestand
    en in de opgeloste toestand van een verzadigde zoutoplossing kunnen omschrijven?

    #1698 Reageer
    C3 JongerenCommunicatie
    Sleutelbeheerder

    Beste Remco,

    -Bedenk het volgende: een verzadigde zoutoplossing is een oplossing waarin de maximale hoeveelheid van dat bewuste zout is opgelost bij een bepaalde temperatuur, bijvoorbeeld een hoeveelheid oplossing in een bekerglas.
    -Is er in dat bewuste volume meer zout aanwezig dan zal het overschot (hetgeen dus niet meer kan oplossen OMDAT de maximum waarde is bereikt) op de bodem van het glas aanwezig zijn.
    -Op macroniveau “zie” je dus een hoeveelheid vloeistof met kristallen op de bodem.
    -Op macronveau “zie ” je geen evenwicht, en je “ziet” niet perse een zout. Tenzij je zelf die (over)verzadigde oplossing hebt gemaakt. Je ziet alleen dat het systeem stabiel is bij die temperatuur. Bedenk misschien wat ik bedoel met stabiel.
    -Bedenk zelf hoe je die stabiliteit kan “meten”, en/of hoe je kan meten/weten dat je met een zout te maken hebt!

    #1699 Reageer
    Remco
    Gast

    Heeft u op de vraag het antwoord ook? Ik kan zelf dan beter kijken hoe het zit. M.V.G. Remco

    #1700 Reageer
    Remco
    Gast

    ps. nog wel bedankt voor de uitleg

    #1701 Reageer
    C3 JongerenCommunicatie
    Sleutelbeheerder

    Beste Remco.

    Misschien ten overvloede: het is de bedoeling jou op weg te helpen. Ik zie dat je om “het” antwoord op mijn gestelde suggesties vraagt ongeveer een minuut nadat ik ze heb geplaatst. In mijn optiek is er dan weinig leereffect. Ga eens rustig kijken wat er allemaal speelt, en als je er echt niet uitkomt, kom dan met een concrete vraag. Ok?

    #1702 Reageer
    Remco
    Gast

    Ja ik had uw uitleg gelezen, maar zelf weet ik nog niet echt wat ik moet en ik leer zelf het beste met de antwoorden zodat ik zelf de manier kan zoeken hoe het komt. Maar ik snap half dat u niet gelijk het antwoord wilt geven. Nog bedankt voor uw tijd, fijne dag veder!

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Reageer op: zouten en evenwichten
Je informatie:



vraagbaak icoon Examen 2018-1 vwo
Scheikunde | Vwo | 6
Vraag
Examen 2018-1 vwo
Hallo, ik ben eindexamen leerling en heb het scheikunde examen vwo 2018-1 gemaakt, en aan de hand daarvan wat vragen. vraag 1: ik heb hier gewoon opgeschreven dat het aantal atomen gelijk is, niet dat het er 6 zijn. Krijg ik hiervoor helemaal geen punten? vraag 6: bij uitgangspunt 2 heb ik gezegd dat bij […]
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon Joodadditiegetal
Scheikunde | Mbo 3 | 6
Vraag
Joodadditiegetal
– Hoe bepaal je de hoeveelheid gram onverzadigd vet doormiddel van het joodgetal? (Formule) – is er een formule voor de bepaling van het joodgetal doormiddel van titratie van KI-oplossing? antwoord alstublieft niet met een site want ik heb al heel ver gezocht maar vond niets. Ik hoop dat u mij kunt helpen door een […]
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon Joodgetal
Scheikunde | Mbo 3 | 6
Vraag
Joodgetal
– Hoe bepaal je de hoeveelheid gram onverzadigd vet doormiddel van het joodgetal? – Wat kan je concluderen uit de grootte van een joodgetal? – is er een formule voor de bepaling van het joodgetal doormiddel van titratie van KI-oplossing?  
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon eiwit
Scheikunde | Vwo | 6
Vraag
eiwit
ik ben een eindproject aan het doen en ik moet hierbij de eiwitgehalte bepalen van gedroogde meelwormen. Mijn vraag is of dat ik gedroogde meelwormen (in de vorm van poeder) kan gebruiken bij Kjeldahl-methode. (de eiwitgehalte bepalen gaat na vetextractie gebeuren)
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon eiwitgehalte bepalen met Kjeldahl-methode
Scheikunde | Vwo | 6
Vraag
eiwitgehalte bepalen met Kjeldahl-methode
beste meneer/ mevrouw ik ben een eindproject aan het doen en ik moet hierbij de eiwitgehalte bepalen van gedroogde meelwormen. Mijn vraag is of dat ik gedroogde meelwormen (in de vorm van poeder) kan gebruiken bij Kjeldahl-methode. (de eiwitgehalte bepalen gaat na vetextractie gebeuren) alvast bedankt
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon pH
Scheikunde | Havo | 5
Vraag
pH
Een regenton is gevuld met 200 liter water, waarvan de pH 5,5 is. Je moet natriumhydroxide korreltjes gebruiken om de pH neutraal te maken (pH 7). Elk korreltje weegt 0,025 gram. Hoeveel korreltjes heb je nodig om het water neutraal te maken?
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon redoxreactie
Scheikunde | Vwo | 6
Vraag
redoxreactie
hallo, wilt u bij deze reacties voor mij het antwoord geven want ik heb ze gemaakt maar ik heb geen antwoorden en ik weet niet of ik het goed gedaan heb. 1. geef de half reacties en de totaal reactie  wanneer fosforigzuur (H3PO3) aan een kaliumnitraatoplossing wordt toegevoegd/ 2. geef de half reacties en de […]
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon Redox waterstofperoxide
Scheikunde | Vwo | 5
Vraag
Redox waterstofperoxide
Hoi In mijn scheikundeboek staat een opdracht over waterstofperoxide dat zich als oxidator en als zuurstof gedraagt. vraag a: ‘Je kunt je haar bleken met een H2O2 oplossing. Niet H2O2 zelf is dan de oxidator, maar zuurstof die uit H2O2 ontstaat. Geef de halfreactie voor het ontstaan van zuurstof uit H2O2. en vraag b: ‘De […]
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon Redox waterstofperoxide
Scheikunde | Vwo | 5
Vraag
Redox waterstofperoxide
Hoi In mijn scheikundeboek staat een opdracht over waterstofperoxide dat zich als oxidator en als zuurstof gedraagt. vraag a: 'Je kunt je haar bleken met een H2O2 oplossing. Niet H2O2 zelf is dan de oxidator, maar zuurstof die uit H2O2 ontstaat. Geef de halfreactie voor het ontstaan van zuurstof uit H2O2. en vraag b: 'De […]
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon koolwaterstoffen nummering
Scheikunde | Vwo | 4
Vraag
koolwaterstoffen nummering
hoe weet je welk deel van een koolwaterstof het laagste nnummer heeft?
Bekijk vraag & antwoord

Inloggen voor experts