Samenstelling en verhouding van esters in citrusvruchten
topicOver de vraagbaak

Vraagbaak scheikunde

Samenstelling en verhouding van esters in citrusvruchten

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
  • Auteur
    Berichten
  • #158719 Reageer
    Anissa
    Gast

    Beste heer/mevrouw,

    Mijn profielwerkstuk richt zich op de koolstofchemie, in het bijzonder esters: ik wil onderzoeken in hoeverre synthetische fruitige geuren, voornamelijk esters, de natuurlijke varianten kunnen nabootsen. Gedurende een deel van mijn onderzoek zal ik dan ook de esters die zich in verscheidene vruchten bevinden synthetiseren en mengen in de juiste verhouding. Echter, ik beschik niet over deze informatie. Mijn vraag voor u was dan ook of het mogelijk was of u van verscheidene vruchten (het liefst citrusvruchten) de samenstelling en de verhouding van de esters (die verantwoordelijk zijn voor de geur) binnen de vrucht kunt versturen of een bron weet die mij deze informatie kan verschaffen. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Alvast bedankt voor het lezen en nog een prettige dag.

    #158724 Reageer
    C3 JongerenCommunicatie
    Sleutelbeheerder

    Beste Anissa,

    De vraagbaak is eigenlijk gesloten in de zomer, dus er zijn geen experts aanwezig om je vraag te beantwoorden. Maar gelukkig kunnen we je wel helpen. Het is geen volldige bron en ook niet het volledige antwoord op je vraag, maar op wikipedia in het Engels is een lijst met esters en welke geur ze hebben terug te vinden:

    Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_esters

    of kijk in deze infographic (ook in het Engels) https://jameskennedymonash.wordpress.com/2013/12/13/infographic-table-of-esters-and-their-smells/

    Ik hoop dat je hier wat verder mee kunt. En anders ben je welkom om in september je vraag opnieuw te stellen, dan zijn onze experts weer aanwezig die je verder kunnen helpen.

    Met vriendelijke groet,

    Team C3

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
Reageer op: Samenstelling en verhouding van esters in citrusvruchten
Je informatie:



vraagbaak icoon Zuur-basereacties
Scheikunde | Vwo | 5
Vraag
Zuur-basereacties
Beste, In een opdracht van een van jullie oefentoetsen stellen ze de zuur-basereactie op van natriumsulfide en zoutzuur: S2– + 2 H3O+ ⟶ H2S + 2 H2O Ik snap niet waarom ze uit zoutzuur, HCl, opeens H3O+ maken. Waarom pakken ze het H+ deeltje in HCl als het zuur in de reactie en hoe kan het dat […]
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon Aminozuren
Scheikunde | Vwo | 6
Vraag
Aminozuren
Er staat een aminozuureenheid een nummer kan hebben. Waar kan ik die nummers vinden (BiNas) en wat staan die nummers ook, wat is het betekenis erachter.
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon Meerwaardige zuren en basen
Scheikunde | Vwo | 5
Vraag
Meerwaardige zuren en basen
Ik vind het moeilijk om een meerwaardige zuur of base te herkennen. Is er een manier om dit te kunnen herkennen?
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon zuur-basereacties
Scheikunde | Vwo | 6
Vraag
zuur-basereacties
Bij een reactie van Barietwater en verdund zwavelzuur (opgave 38, blz:60, 5vwo boek chemieoveral ) staat Ba^2+ en OH^-aan de linkerkant van de pijl. Ik snap niet waarom Ba2+ daar staat. Barietwater = Ba(OH)2–> Ba^2+  + 2 OH^-. Bij de meeste gevallen zoals bij natronloog gebruik je de OH^- in de zuurbase reactie en negeer […]
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon zuur-basereacties
Scheikunde | Vwo | 6
Vraag
zuur-basereacties
<span data-teams="true"><span class="ui-provider a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z ab ac ae af ag ah ai aj ak" dir="ltr">Bij een reactie van Barietwater en verdund zwavelzuur (opgave 38, blz:60, 5vwo boek chemieoveral ) staat Ba^2+ […]
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon redoxreactie
Scheikunde | Vwo | 5
Vraag
redoxreactie
Hallo, ik snap bij de oefentoets deze vraag niet helemaal. Ik moet de reactie opstellen van Natriumjodide-oplossing en een aangezuurde kaliumdichromaat-oplossing. Dit is het antwoord: OX: Cr2O72- + 14 H+ + 6 e– → 2 Cr3+ + 7 H2O RED: 2 I– → I2 + 2 e– TOTAAL: Cr2O72- + 14 H+ + 6 I– […]
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon meerwaardig zuur
Scheikunde | Vwo | 5
Vraag
meerwaardig zuur
zwavelzuur is een sterk zuur, en kan 2 H+ afstaan fosforzuur is een zwak zuur, en kan in principe 3 H+ afstaan, alleen het is een zwak zuur dus het kan niet alle 3 H+ afstaan toch of wel? mijn vraag is dus kan fosforzuur, ondanks dat het een zwakke zuur alle 3 H+ afstaan of maar 1?, […]
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon groote proteine poeder
Scheikunde | Havo | 5
Vraag
groote proteine poeder
Beste scheikundige, Voor mijn profielwerkstuk ben ik bezig met het maken van eiwitpoeder uit koemelk. In mijn proces scheid ik de caseïne van de wei (whey) met behulp van microbieel stremsel. Mijn doel is om de overgebleven wei zo ver te zuiveren dat ik alleen hoogwaardige eiwitten overhoud. Het stappenplan dat ik op dit moment […]
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon Newman projections
Scheikunde | Wo | 1
Vraag
Newman projections
Hoi, Waarom is de 3e Newman projectie juist?  
Bekijk vraag & antwoord
vraagbaak icoon zuur en base
Scheikunde | Vwo | 5
Vraag
zuur en base
Hallo, ik snap volgende reactie ook niet: een overmaat van een oplossing van mierenzuur reageert met vast calciumcarbonaat. het antwoord is: 2 HCOOH + CaCO3 -> H2O + CO2 + 2 HCOO-  Ik snap niet hoe het kan dat er links wel Ca staat, maar rechts niet. ik had zelf namelijk 2 HCOOH + CaCO3 […]
Bekijk vraag & antwoord

Inloggen voor experts