Aardwetenschappen
Alle opleidingen

Opleiding

Aardwetenschappen

Informatie

Aarde en Klimaat - daar gaat het om bij Aardwetenschappen aan de VU, de beste aardwetenschappelijke opleiding van Nederland (Topopleiding sinds 2015!) en de enige in de regio Amsterdam. Je leert alles over de Aarde, van het middelpunt van de kern tot de top van de atmosfeer. Zonder grondige kennis van Systeem Aarde en Klimaat zijn vraagstukken als klimaatverandering, de energie-transitie en veiligheid bij natuurrampen onoplosbaar. Bij Aardwetenschappen aan de VU leg je het wetenschappelijk fundament voor jouw bijdrage aan een duurzame toekomst. Kennis van Aarde en Klimaat: het fundament van duurzaamheid.

Tijdens de bacheloropleiding Aardwetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam doe je theoretische en praktische kennis op van onze planeet Aarde. Je leert over geologie, fysische geografie, wiskundige modellen, satellietwaarnemingen en natuurkundige of chemische metingen om de processen van Systeem Aarde te begrijpen. De opleiding gaat dieper in op de invloed van de Aarde op de...

Bij Aardwetenschappen leer je van alles over de Aarde. Jouw opgedane kennis breng je direct in de praktijk, tijdens veldwerk en excursies in zowel binnen- als buitenland.

Tijdens de bacheloropleiding Aardwetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam doe je theoretische en praktische kennis op van onze planeet Aarde. Alle aspecten komen aan bod: van het middelpunt tot aan de top van de atmosfeer. Je leert over geologie, fysische geografie, wiskundige modellen, satellietwaarnemingen en natuurkundige of chemische metingen om de processen van het Systeem Aarde te begrijpen. De opleiding gaat dieper in op de invloed die de Aarde op de maatschappij heeft. En andersom. Denk aan aardbevingen, schoon drinkwater of overstromingen door klimaatveranderingen. Als aardwetenschapper ben je straks opgeleid met kennis van zaken die er toe doet in de toekomst!

studieorientatie icoon De techniek achter het klimaat Indicatie dat de post een filmpje is
Wo | Techniek & Ontwerp
Studie
De techniek achter het klimaat
De studie Aardwetenschappen iets voor jou?
Bekijk het filmpje

Start opleiding

september 2023

Haalt eerste jaar

75%

ECTS

180

Vrouwen

44%

Numerus fixus

Nee

Mannen

56%

Toelating

MBO
Niet toelaatbaar
HAVO
Niet toelaatbaar
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Toelaatbaar met Natuurkunde en Scheikunde
  • CM Toelaatbaar met Natuurkunde en Scheikunde en (Wiskunde A of Wiskunde B)
  • NG Toelaatbaar met Natuurkunde
  • NT Rechtstreeks toegang
Locatie
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam
Open dag
Open dag / avond
11 februari 2023
10.00 - 13.00
Aanmelden

Andere locaties

Universiteit Utrecht

UTRECHT