Circular Engineering
Alle opleidingen

Opleiding

Circular Engineering

Informatie

Wil jij onze planeet redden? Gezien de wereldbevolking blijft groeien, moeten we de wijze waarop wij produceren en consumeren drastisch veranderen. Het vervuilende wegwerpmodel van onze maatschappij moet radicaal op de schop, zodat we de aarde niet uitputten en het milieu niet meer belasten.
Wat als alle producten gerepareerd, hergebruikt, gereviseerd of uiteindelijk gerecycled kunnen worden? Wat als productieprocessen alleen gebruik maken van groene energie en niet-giftige stoffen? Producten en productieprocessen worden ontworpen door ingenieurs. Daarom begint de overgang naar een duurzame toekomst met het opleiden van een nieuw type ingenieur: de circular engineer. Een professional met diepgaande kennis en de technische knowhow om kringloopprincipes toe te passen in het ontwerp van producten en processen. In een circulaire economie worden producten en materialen zo lang mogelijk in gebruik gehouden, waardoor afval en schadelijke emissies naar bodem, lucht en water sterk worden verminderd.
Circulariteit en duurzaamheid zijn verweven door het gehele curriculum van de bachelor Circular Engineering, en je onderzoekt casussen uit de praktijk in kleine werkgroepen van medestudenten. Hiermee biedt de opleiding een motiverende en unieke benadering van het technische onderwijs, met veel praktische training én minder colleges. Bouw jij mee aan een groene toekomst?

Start opleiding

Haalt eerste jaar

ECTS

180

Vrouwen

Numerus fixus

Nee

Mannen

Toelating

MBO
Niet toelaatbaar
HAVO
Niet toelaatbaar
VWO

Wettelijke eisen

  • NG Toegang met Wiskunde B en Natuurkunde
  • NT Directe toegang
Locatie
Maastricht University
Duboisdomein 30
6229 GT Maastricht
Open dag
Open dag / avond
7 oktober 2023
09.00 - 17.00
Aanmelden
Open dag
Open dag / avond
24 februari 2024
09.00 - 17.00
Aanmelden