
Informatie
Zelfsturende auto's, Siri en filmsuggesties in Netflix: kunstmatige intelligentie is overal. Overal worden computers ingezet bij het nemen van beslissingen of het uitvoeren van taken.
Als student Kunstmatige intelligentie bestudeer en analyseer je intelligentie vanuit verschillende vakgebieden. Zo onderzoek je bijvoorbeeld hoe robots en computers menselijk denken en handelen kunnen imiteren of beter kunnen uitvoeren. Naast wiskunde, informatica en programmeren volg daarom je vakken in cognitieve psychologie, logica, taalkunde en filosofie. Met deze kennis leer je zelf innovatieve, lerende computers en applicaties begrijpen, ontwikkelen en bouwen.
Waarom de UvA?
* Kunstmatige intelligentie is een interdisciplinaire studie, je krijgt les van docenten uit diverse vakgebieden.
* Kenmerkend voor Kunstmatige intelligentie aan de UvA is het technische karakter, met focus op informatica en wiskunde.
* Je kunt je in verschillende richtingen specialiseren: Taal en spraak, Logica, Informatieontsluiting, Beeldbewerking en Zelflerende systemen.
* Vanaf 2022 studeer je in Lab42, een nieuw gebouw, helemaal gericht op de informatiewetenschappen, waarin onderwijs, onderzoek en bedrijven samenwerken.
* UvA-docenten zijn voorlopers in innovatief AI-onderzoek – je komt dus in aanraking met de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied.
Start opleiding
september 2023
Haalt eerste jaar
77%
ECTS
180
Vrouwen
21%
Numerus fixus
Nee
Mannen
79%