Kunstmatige Intelligentie
opleiding Alle opleidingen

Opleiding

Kunstmatige Intelligentie

Informatie

Zelfsturende auto's, Siri en filmsuggesties in Netflix: kunstmatige intelligentie is overal. Overal worden computers ingezet bij het nemen van beslissingen of het uitvoeren van taken.
Als student Kunstmatige intelligentie bestudeer en analyseer je intelligentie vanuit verschillende vakgebieden. Zo onderzoek je bijvoorbeeld hoe robots en computers menselijk denken en handelen kunnen imiteren of beter kunnen uitvoeren. Naast wiskunde, informatica en programmeren volg daarom je vakken in cognitieve psychologie, logica, taalkunde en filosofie. Met deze kennis leer je zelf innovatieve, lerende computers en applicaties begrijpen, ontwikkelen en bouwen.

Waarom de UvA?
* Kunstmatige intelligentie is een interdisciplinaire studie, je krijgt les van docenten uit diverse vakgebieden.
* Kenmerkend voor Kunstmatige intelligentie aan de UvA is het technische karakter, met focus op informatica en wiskunde.
* Je kunt je in verschillende richtingen specialiseren: Taal en spraak, Logica, Informatieontsluiting, Beeldbewerking en Zelflerende systemen.
* Je studeert in een nieuw gebouw, LAB42, helemaal gericht op de informatiewetenschappen, waarin onderwijs, onderzoek en bedrijven samenwerken.
* UvA-docenten zijn voorlopers in innovatief AI-onderzoek – je komt dus in aanraking met de nieuwste ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Start opleiding

september 2024

Haalt eerste jaar

77%

ECTS

180

Vrouwen

21%

Numerus fixus

Nee

Mannen

79%

Toelating

MBO
Niet toelaatbaar
HAVO
Niet toelaatbaar
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Directe toegang
  • CM Toegang met Wiskunde A of Wiskunde B
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
Locatie
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Andere locaties

Rijksuniversiteit Groningen

Groningen

Universiteit Utrecht

Utrecht