Land- en Watermanagement
Alle opleidingen

Opleiding

Land- en Watermanagement

Informatie

Zo maak jij Nederland klimaatbestendig. Je bent ondernemend. Je ziet jezelf zeker wel grote(re) en kleine(re) projecten op het gebied van watersystemen, grondwater en infrastructuur managen.
En slimme oplossingen bedenken voor de (inter)nationale watervraagstukken van nu en van de toekomst. Mooi: dan is deze relevante en avontuurlijke opleiding jou op het lijf geschreven. en dijken staan onder druk. Klimaatverandering veroorzaakt steeds meer uitdagingen in de watersector.
Hoe klein misschien ook, als het om waterbeheer en waterwerken gaat is Nederland de absolute wereldspeler. Omdat we zo´n laaggelegen landje zijn, weten we als geen ander wat er allemaal komt kijken bij veilig en fijn samenleven met water. Daarom ook wordt er in ons land dag en nacht gewerkt aan zaken als dijkversterking, beekherstel, rivierverruiming, water in de stad en zoetwatervoorziening.
En dan is er natuurlijk de klimaatverandering. Die daagt ons nog meer uit. En vraagt - ja, ook aan jou - om nog betere ideeën en nog innovatievere oplossingen. Om water de ruimte te geven en deze ruimte nog slimmer, veiliger en mooier te benutten. En te komen tot een fijne leefomgeving. Voor wonen, werken, recreëren, landbouw en natuur. In perfecte harmonie.

Start opleiding

september 2024

Haalt eerste jaar

77%

ECTS

240

Vrouwen

20%

Numerus fixus

Nee

Mannen

80%

Toelating

MBO
Deze opleiding is direct toegankelijk met een mbo-4 diploma.

HAVO

Wettelijke eisen

  • EM Directe toegang
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Directe toegang
  • CM Directe toegang
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
Locatie
Van Hall Larenstein
Larensteinselaan 26a
6882 CT Rheden
Open dag
Meeloopdag
23 april 2024
07.30 - 13.00
Aanmelden