Logistics Engineering
Alle opleidingen

Opleiding

Logistics Engineering

Informatie

Nieuwsgierig hoe de bezorger zo snel met jouw nieuwe telefoon aan de deur staat? Je ontdekt het bij de opleiding Logistics Engineering, waar je alles te weten komt over management en logistiek in bedrijven en organisaties.
Vandaag besteld, morgen in huis. Het lijkt simpel, maar het proces erachter is complex. Hoe kan het dat je nieuwe sneakers zo snel bij jou thuis worden geleverd, ook al komen ze van de andere kant van de wereld? Grote bedrijven als bol.com, DHL en Amazon staan iedere dag weer voor de uitdaging hun producten op tijd bij hun klant te leveren. Daarnaast zorgen nieuwe technieken en methoden ervoor dat bedrijven constant bezig zijn met hun logistieke proces. Denk hierbij aan de inzet van zelfrijdende trucks, drones die producten aan huis leveren of het gebruik van robots in magazijnen.
Logistiek is overal, of het nu gaat om producten, evenementen, informatie of mensen. Tijdens de vierjarige opleiding Logistics Engineering leer je al deze processen in bedrijven en organisaties te analyseren, verbeteren, te plannen of te (her) ontwerpen. Veel van wat je leert pas je gelijk toe in de praktijk door middel van stages en projecten. De kans op een baan met deze opleiding is groot: werkgevers in Nederland en het buitenland staan te springen om logistiek managementtalent. Je kunt de opleiding zowel in het Engels als in het Nederlands volgen.

Start opleiding

september 2024

Haalt eerste jaar

81%

ECTS

240

Vrouwen

9%

Numerus fixus

Nee

Mannen

91%

Toelating

MBO
Deze opleiding is direct toegankelijk met een mbo-4 diploma.

HAVO

Wettelijke eisen

  • EM Directe toegang
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Directe toegang
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
Locatie
HZ University of Applied Sciences
Edisonweg 4
4382 NW Vlissingen
Open dag
Proefstuderen
Op afspraak
Aanmelden

Andere locaties

Breda University of Applied Sciences

Breda

Fontys Hogescholen

Venlo

Hogeschool van Amsterdam

Amsterdam

Windesheim

Zwolle

Hogeschool Rotterdam

Rotterdam