Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II
Alle opleidingen

Opleiding

Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II

Informatie

De voltijdopleiding Leraar Horeca en Voeding duurt 4 jaar. Vanaf het 1e jaar ga je meteen aan de slag op een stageschool. Die focus op de praktijk kom je vervolgens elk studiejaar tegen.
In jaar 1 maak je kennis met onderwijskunde binnen de beroepsopdrachten en volg je de module De Ontwikkeling van de Adolescent. Daarnaast volg je een breed studieprogramma met vakken zoals zoals Biologie, Scheikunde en Praktijk Horeca en Voeding. En vakken binnen de leerlijnen Voedingstechnologie en Bedrijf & Organisatie. Je loopt stage op een school die past binnen de horeca of bakkerij.
In jaar 2 gaan de beroepsopdrachten verder in op het onderwijs wat je verzorgt. Je loopt vaker stage. Vakken binnen de leerlijnen Voedingstechnologie en Bedrijf & Organisatie krijgen meer vorm.
In jaar 3 volg je vakken zoals Vakdidactiek die ingaat op het (v)mbo. Semester 1 sluit je af met een assessment waarin je laat zien dat je kunt deelnemen aan het afstudeerjaar. In semester 2 kies je een minor waarmee je je opleiding kunt verdiepen of verbreden.
In jaar 4 wordt er gewerkt in projecten, je kiest waar je jezelf verder in wilt verdiepen om je onderwijs zo goed mogelijk vorm te kunnen geven. Ook doe je praktijkonderzoek en sluit je de opleiding af met een assessment.

Start opleiding

Informatie volgt nog

Haalt eerste jaar

44%

ECTS

-

Vrouwen

Numerus fixus

Nee

Mannen

Toelating

MBO
Deze opleiding is direct toegankelijk met een mbo-4 diploma.

HAVO

Wettelijke eisen

  • EM Directe toegang
  • CM Directe toegang
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Directe toegang
  • CM Directe toegang
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
Locatie
Hogeschool van Amsterdam
Weesperzijde 190
1097 DZ Amsterdam

Andere locaties

Aeres Hogeschool

Wageningen