Opleiding
Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Consumptieve Techniek I en II
Informatie
Heb je passie voor horeca (koken, bakken, gastheerschap) of eventmanagement en zie jij jezelf wel voor de klas staan? Dan is de studie Docent en kennismanager Horeca Bakkerij en Recreatie echt iets voor jou! Met dit hbo-diploma op zak ben je tweedegraads bevoegd en geef je les in het (v)mbo in alles wat te maken heeft met de gastvrijheidsindustrie.
Tijdens de studie duik je in de wereld van koken, bakken, gastheerschap en eventmanagement. Zo leid jij nieuwe generaties koks, patissiers, traiteurs, bakkers en eventmanagers op. Een baan in het onderwijs is ook goed te combineren met een baan in het bedrijfsleven.
Tijdens de studie leer je:
* lesgeven, communiceren en (jezelf) presenteren;
* begeleiden van leerlingen en groepen;
* leertrajecten ontwikkelen;
* je kennis en vaardigheden op het gebied van horeca, bakkerij en recreatie vergroten, zodat je hierover actueel en adequaat les kunt geven. Denk aan:
* verruimen van je warenkennis
* microbiologisch onderzoek doen
* innovatief plan voor een bedrijf maken
* praktijkgericht onderzoek doen
Gedurende de hele opleiding loop je 2-3 dagen stage per week. Binnen de studie kun je je specialiseren door steeds eigen keuzes te maken voor:
* de thema’s waar je meer over wilt weten;
* de onderwerpen van je stageopdrachten;
* de werkplekken waar je stage loopt.
Start opleiding
Informatie volgt nog
Haalt eerste jaar
ECTS
-
Vrouwen
50%
Numerus fixus
Nee
Mannen
50%