Informatie
Hoe maak je een oprolbare televisie? Hoe verwerk je een stof in een medicijn? Als scheikundige maak je nieuwe stoffen voor duurzame producten, medicijnen, of de kunststof- en voedselindustrie.
Als scheikundige sta je aan de basis van nieuwe medicijnen of maak je een kunststof met bijzondere eigenschappen. Of je werkt mee aan een duurzamere wereld met oplossingen voor energieopwekking. In Groningen hebben we bijvoorbeeld de flexibele zonnecel gemaakt die je in rugzakken of raamfolie kunt verwerken. En ook de eerste moleculaire motor ter wereld is in Groningen ontwikkeld, waarvoor onze professor Ben Feringa in 2016 de Nobelprijs voor Scheikunde won.
Bij de bachelor Scheikunde kun je kiezen uit drie tracks: Smart Materials, Sustainable Chemistry and Energy, of Chemistry of Life. In Groningen kun je tot het tweede jaar nog switchen tussen Scheikunde en Scheikundige Technologie. Je kunt dus rustig ontdekken wat het beste bij je past.
Scheikunde als internationale bachelor
Het bedrijfsleven, de arbeidsmarkt en je werkveld later zijn internationaal georiënteerd. Daarom bieden wij deze opleiding als internationale bachelor Chemistry aan, met volledig Engelstalig onderwijs. Je studiegenoten en docenten komen uit zowel binnen- als buitenland.
Start opleiding
september 2024
Haalt eerste jaar
79%
ECTS
180
Vrouwen
44%
Numerus fixus
Nee
Mannen
56%