Voedingsmiddelentechnologie
Alle opleidingen

Opleiding

Voedingsmiddelentechnologie

Informatie

Ooit dieper nagedacht over vruchtenyoghurt? Je afgevraagd hoe de smaak, kleur en dikte worden bepaald? Wel eens willen weten hoe ze de kwaliteit, veiligheid en houdbaarheid kunnen garanderen?
En hoe voedingsmiddelen worden geproduceerd? Wil je weten welke wereld er achter een etiket zit? Dan is Food Technology je op het lijf geschreven.

Tijdens deze veelzijdige opleiding leer je alles over het ontwikkelen en produceren van nieuwe, betere en gezondere voedingsmiddelen of het aanpassen van bestaande. Je leert welke (nieuwe) ingrediënten je moet gebruiken en hoe je een product verantwoord en gezond kunt maken. Daarnaast leer je met welke procestechnologieën je deze producten kunt maken. Zo krijg je les over de verschillende productie- en conserveringsmethoden, voedselveiligheid en kwaliteit van voedingsmiddelen en wettelijke eisen t.a.v. producten en processen. Ook de relatie tussen grondstoffen en bewerkingsprocessen komt aan bod.

Start opleiding

Informatie volgt nog

Haalt eerste jaar

74%

ECTS

240

Vrouwen

54%

Numerus fixus

Nee

Mannen

46%

Toelating

MBO
Deze opleiding is direct toegankelijk met een mbo-4 diploma.

HAVO

Wettelijke eisen

  • EM Toegang met Scheikunde en Wiskunde A
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
VWO

Wettelijke eisen

  • EM Toegang met Scheikunde en Wiskunde A
  • NG Directe toegang
  • NT Directe toegang
Locatie
HAS green academy
Onderwijsboulevard 221
5223 DE 's-hertogenbosch
Open dag
Open dag / avond
29 mei 2024
16.00 - 18.00
Aanmelden

Andere locaties

Van Hall Larenstein

Rheden

Van Hall Larenstein

Leeuwarden